WRC

Latvala: Rovanpera rally világbajnoknak született

Jari-Matti Latvala szerint a Toyota megtalálta a következő finn világbajnokot a 19 éves Kalle Rovanpera személyében. A finn szerint Rovanperának ugyanakkor az év elején nem szabad sokat kockáztatnia.

 
Jari-Matti Latvala szerint Kalle Rovanpera lehet a következő finn rally világbajnok, a 34 éves pilóta elismerően beszélt 19 éves honfitársának Montén nyújtott teljesítményéről.
 
“Nagyon érett és eredményes teljesítményt nyújtott Kalle Rovanpera a Monte-Carlo Rallyn. Emlékszem magamra, amikor ennyi idős voltam mindenáron megszerettem volna mutatni a tudásomat. 2007-ben aztán az első Montémon először nem volt jó a tempóm, majd amikor már javultam, az utolsó szakaszon egy betonfalba csúsztam.” – mondta Latvala.
 
A 34 éves finn versenyző szerint Rovanpera folyamatosan tudott egy szintet nyújtani.
 
“Lehet, hogy Kalle nem volt a leggyorsabbak között a Montén, de a saját tempóját az egész versenyen kiegyensúlyozottan tudta hozni. Valószínűleg a csapat kérte tőle, hogy keveset kockáztasson.” – mondta Jari-Matti Latvala.
 
Latvala szerint nem is szabad Kalle Rovanperának az eredményekre figyelni az év elején.
 
“Kallénak az első három versenyen nem szabad az eredményeket figyelnie. Ha túl sokat kockáztatna és esetleg kudarcot vallana, akkor a szezon további részében nagy nyomást helyezne saját magára. Az elején egy ésszerű teljesítményt hozva könnyebben tud majd később jó eredményeket elérni. Kalle rally világbajnoknak született, ez sugárzik róla, egyértelműen ő lesz a következő finn világbajnok.” – mondta Latvala.

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor