WRC

Latvala saját pénzből fog versenyezni a WRC-ben

Legfrissebb interjúja során Jari-Matti Latvala már sok információval tudott szolgálni 2020-as évével kapcsolatban.

 
Jari-Matti Latvala azt követően, hogy elvesztette főállású gyári helyét a Toyotánál, folytatja a tárgyalásokat, hogy néhány versenyen azért el tudjon indulni jövőre is a WRC-ben.
 
Jelenleg úgy tűnik, maximum három versenyen állhat rajthoz a Tommi Makinen Racing csapatával.
 
“A Toyotánál eltöltött három év nagyszerű volt, a japánok nagyon komolyan veszik a motorsportot. Nem szeretném még befejezni a karrierem. Jelen állás szerint a TMR csapatától tudok bérelni autót a Svéd Rallyra, a Finn Rallyra és, ha jól alakul akkor Walesre is. Ennél több anyagi áldozatot sajnos nem tudok hozni, három verseny lesz a maximum.” – mondta Jari-Matti Latvala a hs.fi oldalnak.
 
A 34 éves finnek versenyenként 200 000 euróba (Kb 62 941 087 Ft) fog kerülni a Toyota Yaris WRC bérlése, de Latvala szerint muszáj indulnia 2020-ban is, ha még szeretne visszatérni a WRC mezőnyébe. A bérleti díj az autót, a karbantartást, négy szerelőt és egy versenymérnököt foglal magába. A bérleti díj nagy részét Latvala fogja állni.
 
“Néhányan azt mondják, hogy őrült vagyok, hogy saját pénzből akarok versenyezni, azonban ha a WRC térképén szeretnék maradni, akkor muszáj meghozni ezt az áldozatot. Ha nem versenyeznék jövőre, mindenki elfelejtene.” – mondta Latvala, aki a tárgyalásait már maga végzi, Timo Jouhki menedzserrel szakított.

Érdemes elolvasni

Oliver Solberg Skodával és gyári támogatással folytatja

Hund Gábor

Sébastien Loeböt Craig Breen váltja a Hyundainál

Hund Gábor

Makinen: Jó, költséghatékony verseny volt

Hund Gábor