WRC

Latvala saját pénzből fog versenyezni a WRC-ben

Legfrissebb interjúja során Jari-Matti Latvala már sok információval tudott szolgálni 2020-as évével kapcsolatban.

 
Jari-Matti Latvala azt követően, hogy elvesztette főállású gyári helyét a Toyotánál, folytatja a tárgyalásokat, hogy néhány versenyen azért el tudjon indulni jövőre is a WRC-ben.
 
Jelenleg úgy tűnik, maximum három versenyen állhat rajthoz a Tommi Makinen Racing csapatával.
 
“A Toyotánál eltöltött három év nagyszerű volt, a japánok nagyon komolyan veszik a motorsportot. Nem szeretném még befejezni a karrierem. Jelen állás szerint a TMR csapatától tudok bérelni autót a Svéd Rallyra, a Finn Rallyra és, ha jól alakul akkor Walesre is. Ennél több anyagi áldozatot sajnos nem tudok hozni, három verseny lesz a maximum.” – mondta Jari-Matti Latvala a hs.fi oldalnak.
 
A 34 éves finnek versenyenként 200 000 euróba (Kb 62 941 087 Ft) fog kerülni a Toyota Yaris WRC bérlése, de Latvala szerint muszáj indulnia 2020-ban is, ha még szeretne visszatérni a WRC mezőnyébe. A bérleti díj az autót, a karbantartást, négy szerelőt és egy versenymérnököt foglal magába. A bérleti díj nagy részét Latvala fogja állni.
 
“Néhányan azt mondják, hogy őrült vagyok, hogy saját pénzből akarok versenyezni, azonban ha a WRC térképén szeretnék maradni, akkor muszáj meghozni ezt az áldozatot. Ha nem versenyeznék jövőre, mindenki elfelejtene.” – mondta Latvala, aki a tárgyalásait már maga végzi, Timo Jouhki menedzserrel szakított.

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor