Jari-Matti Latvala vezeti a Spanyol Ralit két nap után, rajta kívül azonban még öten esélyesek a végső győzelemre. A világbajnoki címért csatázók közül Sébastien Ogier a második, Thierry Neuville ötödik, míg a reggel defektet begyűjtó Ott Tanak a nyolcadik.

Délután alaposan megtréfálta a versenyzőket az időjárás, hiszen a déli szervizidőszak alatt kissé enyhült az eső, ezért sokan nem is vittek magukkal eső gumit. A nap utolsó előtti szakaszán azonban heves eső volt.

Dani Sordo várhatta az élről a délutáni szakaszokat, azonban 3 tizedes előnye hamarosan hátránnyá változott Jari-Matti Latvalával szemben, aki az első szakasz után átvette a vezetést. Sordo azonban a második szakasz után is még közel volt a finn toyotáshoz, a harmadikon viszont jóval piszkosabb pályán kellett vezetnie és ekkorra már a nagyobb eső is megérkezett, így több mint 20 másodpercet vesztve egészen a hatodik helyig csúszott vissza.

Latvala a tegnapi defekt előtt és után is folytatta nagyszerű vezetését, aminek köszönhetően szerezte vissza a győzelem lehetőségét.

A mezőny elején indulás kedvezett Sébastien Ogiernak, aki a harmadik szakaszon az ötödik helyről egészen a másodikig lépett előre és itt is fejezte be a napot, hátránya csupán 4.7 másodperc Latvala mögött.

Sébastien Loeb nagyszerűen vezetve és szakaszt is nyerve a harmadik helyen áll csupán 3.3 másodperc hátránnyal Ogier mögött, míg Elfyn Evans 1.8, Thierry Neuvillet 4.7, Dani Sordot pedig 8,5 másodperccel előzi meg.

Az első Latvala és hatodik Sordo között mindössze 16.5 másodperc a különbség, így holnap még akár hatan is küzdhetnek a végső győzelemért.

Esapekka Lappi a hetedik, míg mögötte 14.2 másodperc hátránnyal a délelőtt defektet szerző Ott Tanak 14.2 másodperc hátránnyal következik.

A top 10-et az a Craig Breen és Andreas Mikkelsen zárja, akik az esőben egyszerűen képtelenek voltak felvenni a tempót a többiekkel.

A WRC pontversenyében jelen állás szerint Sébastien Ogier venné át a vezetést 1 pont előnnyel Thierry Neuvilletől, míg a harmadik helyen Ott Tanak hátránya 28 pont lenne.

A WRC2-ben a szombati esőben a Skodák vették át az irányítást a Volkswagenektől. Az élen Kalle Rovanpera zárta a napot, előnye csapattársa, Jan Kopecky előtt 22 másodperc. A harmadik helyen Nil Solans 3 tizeddel követi a WRC2 bajnoki cím várományosát.
A Volkswagen a délutáni első szakaszon vesztette el teljesen a győzelem lehetőségét, amikor Eric Camilli kiesett a második helyről.
Petter Solberg a negyedik helyen áll, miután ma másfél percet hátrányt szedett össze az esőben.

Holnap négy szakasz vár még a mezőnyre.

A verseny állása két nap után
1 Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn) Toyota Yaris WRC 2:35:01.8
2 Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia) Ford Fiesta WRC +4.7
3 Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói) Citroen C3 WRC +8.0
4 Elfyn Evans, Daniel Barritt (brit) Ford Fiesta WRC +9,8
5 Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul (belga) Hyundai i20 Coupe WRC +12.7
6 Dani Sordo, Carlos Del Barrio (spanyol) Hyundai i20 Coupe WRC +16.5
7 Esapekka Lappi, Janne Ferm (finn) Toyota Yaris WRC +46.5
8 Ott Tanak, Martin Jarveoja (észt) Toyota Yaris WRC +1:00.7
9 Craig Breen, Scott Martin (ír, brit) Citroen C3 WRC +1:37.9
10 Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger (norvég) Hyundai i20 Coupe WRC +2:07.3
11 Teemu Suninen, Mikko Markkula (finn) Ford Fiesta WRC +3:14.5
12 Kalle Rovanpera, Jonne Halttunen (finn) Skoda Fabia R5 (WRC2) +6:49.3
13 Jan Kopecky, Pavel Dresler (cseh) Skoda Fabia R5 (WRC2) +7:11.3
14 Nil Solans, Marc Martí (spanyol) Ford Fiesta R5 (WRC2) +7:11.6
15 Petter Solberg, Veronica Engan (norvég) VW Polo GTI R5 (WRC2) +8:15.9

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali