Gokart Sajtóanyag

Ledobta a dobogót

Pályafutása legjobb WSK helyezéséért volt harcban Hideg Ádám, amikor az Euro Series második állomásán, Lonatóban, az elődöntő második helyén ledobta a gokart a láncot és kiesett.

Addig kiváló formában versenyzett, az időmérő futamában a 3. helyet szerezte meg, összesített időmérőn pedig a 61 fős Mini mezőnyben az 5. helyen végzett.

Az első előfutamában 6. lett, de a következő hármon zsinórban 3.-nak futott be. Összesítettben az 5. helyen jutott elődöntőbe, amely az A elődöntőben a harmadik rajtkockát jelentette. Ádám ezt remekül kihasználta, egy helyet javított, feljött a 2. helyre és éppen az elsőért küzdött, amikor ledobta a gokart a láncot és kiesett.

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Lonato, 2020. szeptember

„A műszaki hibáig nagyon jó hetünk volt, Ádám nagyon jó formában volt – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Az első előfutama lehetett volna egy kicsit jobb is, de a három harmadik helye kiváló ebben az erős mezőnyben.

Nagyon bíztunk az elődöntőben is, ahol a harmadik helyről rajtolhatott. A gokartban a páratlan sor második helye jobb, mint a páros sor elsője. Ezt Ádám ki is használta, feljött a második helyre.

Ahogy kell, támadta az elsőt. A WSK-ban az utolsó méterekig nem tudhatod a végeredményt, de hárman annyira elhúztak, hogy a negyedik nem tudta volna őket támadni, tehát (az elődöntőben) egy biztos dobogót veszítettünk el.

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Lonato, 2020. szeptember

Sajnos ilyen a technikai sport, Ádám erről a hibáról nem tehetett. Nagyon jól versenyzett, igazán megérdemelt volna egy jó rajthelyet a döntőben.“

A WSK Euro Series második és harmadik állomását párhuzamosan rendezik Lonatóban. A két forduló elődöntői egyaránt szombaton voltak. Hideg Ádám a harmadik fordulóban bejutott a döntőbe, így vasárnap még szépíthet.

WSK Euro Series 2. futama, Circuito South Garda, Lonato (Olaszország), Hideg Ádám Mini eredmények:

Résztvevők: 61
Időmérő futam: 3.
Időmérő összesített: 5.
AE előfutam: 6.
AB előfutam: 3.
AC előfutam: 3.
AD előfutam: 3.
Elődöntő: kiesett

Hideg Ádám, WSK Euro Series, Lonato, 2020. szeptember

Érdemes elolvasni

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

mihalyi.csaba

Rekordszámú mezőnyben debütált Molnár Martin

mihalyi.csaba

Magyar sikerekkel kezdődött a WSK szezon

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató