Legendás visszatérők Nyíregyházán

Elérhetővé vált a Nyíregyháza Rali nevezési listája, melyeken sok régi, legendás név tűnik fel. A versenyen 16 R5-ös autó indul az ORB/ORC 69 párosból álló mezőnyében, a Rallye2-ben 46, a historic mezőnyben 16 páros indul.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Ifjabb Tóth János 2 év után Peugeot 208 R2-vel tér vissza, valamint, hogy márkatársai között szerepel Bútor Róbert és Botka Dávid is, azonban a nevezési listán szereplő előfutók között is régi nagy kedvencek tűnnek fel.

AZ ORB/ORC mezőny előfutói között indul a 2004-es abszolút magyar bajnok Turi Tamás, valamint a 2008-as bajnok Spitzmüller Csaba is. Turi utoljára a 2016-os Veszprém Ralin, míg Spici Janikához hasonlóan a 2016-os szezon óta nem indult ralin, igaz a ralikrossz bajnokságnak azóta is állandó tagja.

A másfélszeres pontokért harcolók között 16-an indulnak R5-ös autóval, többek között az ERC2 elmúlt két évének bajnoka, ifjabb Érdi Tibor, a Mitropa Kupa idei bajnoka, Fogasy Gergely.

Az idei bajnoki címért száll harcba Turán Frigyes, Vincze Ferenc, Hadik András és Kazár Miklós is.

Az ORC mezőnyében Gyarmati Ariel, Matics Mihály, Rongits Attila között dőlhet el a bajnoki cím.
Természetesen erről a versenyről sem hiányozhat a Rally Café Racing tavalyi bajnoka, Maricsek Miklós, akinek idén nagyon peches szezonja volt, így bajnoki címét már nem tudja megvédeni.

A Rallye2 46 párosból álló mezőnyét ugyancsak régi nagy kedvencek vezetik fel, többek között Balázs Öcsi és Szajky István személyében.

Az ERC futam kandidáló Nyíregyháza Rali másfél hét múlva kerül megrendezésre.

Nevezési lista

Fotó: Digitalsport.hu

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali