WRC

Lesz havas szakasz a Svéd Rallyn?

Csütörtök este kezdődik a Svéd Rally, a WRC idei második versenye, a helyzet pedig egyre aggasztóbb!

 
Sokáig veszélyben forgott a hó hiány miatt, hogy megrendezik e a Svéd Rallyt, végül 300 km-ről 178 km-re lett rövidítve a versenytáv. a szakaszok nagy többségét pedig Norvégiában rendezik.
 
A helyzet azonban így sem túl fényes.
 
Csütörtök este a Karlstad-i szuperspeciálon valahogy csak megoldják a szervezők, hogy a szöges gumiknak megfelelő legyen a talaj, azonban a többi szakaszon is alig van a fehér csapadékból.
SS3/SS6 Fotó: Teemu Suninen
A pénteki és szombati első szakaszról ugyancsak egy hó nélküli kép került az internetre, a második szakaszról pedig Teemu Suninen posztolt képet.
 
Ezek után az is elképzelhető, hogy a harmadik és negyedik szakaszon is csak kevés hó van, ha egyáltalán van.
SS2/SS5 Fotó: @gronholmmk2
Mindez azt jelentheti, hogy az autókon lévő szöges gumik a vártnál is hamarabb elhasználódnak, és utána csak sokat csúszkálva fognak a versenyzők vezetni, miközben a szakaszok sokat gyorsulnak a hó eltűnése után.
 
Ugyanakkor a hó hiány miatt az is elképzelhető, hogy a szakaszok pénteki teljesítése után már nem is tudják a szervezők használható állapotba hozni őket szombatra. Ebben az esetben vélhetően már a teljes pontszámokat sem lehet kiosztani a verseny után.
Itt lesz a shakedown. Fotó: Rallyssimo
Ezek persze a legrosszabb forgatókönyvek, de sajnos erre is van esély.
 
Az időjárás ugyanakkor szintén nem tartogat sok jót, van ahol havat, és van ahol esőt jósolnak péntek és szombat reggelre, később pedig egybehangzóan + 5 fok körüli hőmérsékleteket jeleznek.
 
Érdekes Svéd Rally előtt állunk és nemcsak a versenyzők küzdelme miatt.

Érdemes elolvasni

Tanak tanult a hibákból

Hund Gábor

Tanak: Inkább fájjon mindenkinek

Hund Gábor

Neuville magabiztosan nyert Olaszországban

Hund Gábor