Gokart Sajtóanyag

Levi Bruckban duplázott

Kalandos két hétvégéje volt Losonczy Leventének az ausztriai Bruckban, ahol a Rotax Max Közép-Európai Kupa zárófutamán, majd a Morva Kupa versenyén vett részt.

A két, egymást követő hétvégén két különböző gokarttal állt rajthoz, részben azért, hogy sérülése után minél gyorsabban visszanyerje korábbi formáját. Levi tempójával nem is volt baj, az gyorsan visszatért, a szerencse azonban még várat magára.

„A CEE-futam első szabadedzései jól mentek, de aztán a gokart egyre rosszabbul viselkedett, arra jutottunk, hogy a váz megfáradt – mesélte Levi.

Az időmérőn így csak 12. lettem, az elődöntőben 23., a döntőben 17., a szuperdöntőben pedig kiálltam, mert egyszerűen nem fordult be a gokart a kanyarokba.

Egy héttel később szintén Bruckban rendezték a Morva Kupa futamát. Ott egy OTK vázzal indultam, amit egészen másképp kell vezetni, a kormányt például alig kell fordítani, a CEE-n használt Parolin vázhoz képest, de a fék is különbözik.

Az időmérőn második lettem, az első futamban a harmadik helyen álltam, amikor kilöktek, sikerült visszajönnöm, a tempóm is megvolt, de nem adódott előzési lehetőség, így hatodik lettem.

A második futamban baleset történt előttem, bele kellett lassítani, amikor is a vállam felett elrepült egy gokart, elkapta a kormányomat, ami után ki is kellett állnom.

A harmadik futamban az utolsó, 26. helyről rajtoltam, a 11. helyre feljöttem, de ekkorra az élmezőny már leszakadt, nem tudtam őket utolérni.

Egyik hétvégém sem úgy alakult, ahogy terveztük, de gokartban ülhettem és most is tanulhattam, aminek később biztosan meglesz az eredménye.”

Érdemes elolvasni

Hibjánék feljebb lépnének

Hund Gábor

Jánosa: Megjegyeztem azt a kanyart

Hund Gábor

Kurtosék dobogóra állnának

Hund Gábor