Gyorsasági Sajtóanyag

Levi kalandjai a Hungaroringen

Akár dobogóra is állhatott volna Losonczy Levente, az ESET V4 Clio Kupa szezonzáróján, ám egy kicsit türelmetlen lekörözéssel megfosztotta magát a második helytől, így két ötödik helyezést szerzett. A négy fordulós bajnokságban pedig annak ellenére, hogy a brnói hétvégét a vírushelyzet miatt ki kellett hagynia, az ötödik helyen végzett. Az eredménynél azonban sokkal fontosabb volt a rengeteg tapasztalat, amit a hazai pályán szerzett.

„Nagyon megerősödött a mezőny tavalyhoz képest – mondta az MHH Kart Team versenyzője. – Az időmérőn egyéni körrekordot futottam a Hungaroringen, ami az ötödik rajthelyre volt elég. Az autó talán most volt az idén a legversenyképesebb. Csütörtökön sikerült egy hajtás problémát megoldani, valószínűleg ez is javított rajta.

Losonczy Levente, ESET V4 Renault Clio Kupa, Hungaroring, 2020. október 23–25.

Az első futamon jól kaptam el a rajtot, és a negyedik–ötödik helyért harcoltam. A kettes kanyarban azonban meglöktek hátulról, keresztbe állt a Clio, amit vissza tudtam hozni, de sok másodpercet veszítettem vele. Az ötödik helyezettet az utolsó körben sikerült visszaelőznöm.

A második futamban esett az eső, itt már a rajtnál sikerült egy pozíciót javítani. Utána feljöttem egészen a második helyre. Próbáltam az elsőt utolérni, de nem tudtam csökkenteni a hátrányomat. Az utolsó előtti körben, a Mansell-kanyarban kicsit türelmetlenül akartam lekörözni egy jóval lassabb, Mazda kupás autót, összeütköztünk, megcsúszott az autóm hátulja, és a bukótérben lefulladtam. Visszaestem a hetedik helyre, ahonnan kettőt előzve jöttem fel az ötödikre.

Losonczy Levente, ESET V4 Renault Clio Kupa, Hungaroring, 2020. október 23–25.

Sajnálom ezt a futamot, mert meglehetett volna az idei első dobogóm, de ebből is tanultam, legközelebb türelmesebb leszek.

Nagyon pozitívan értékelem a hétvégét, sokat fejlődtem vezetéstechnikában is és az autó beállításában is. Ezt kell jövőre folytatni.

A Clio kupás szezonunk elég rövid volt, a négy versenyből csak háromszor tudtam rajthoz állni, de ez igaz a mezőny nagy részére. Grobnikban meglehetett volna a dobogó, a Slovakia Ringet én rontottam el azzal, hogy az edzésen falnak ütköztem, de mindez a fejlődési folyamat része. Ebben a mezőnyben az ötödik hely jó eredménynek számít.

Losonczy Levente, ESET V4 Renault Clio Kupa, Hungaroring, 2020. október 23–25.

Szeretném megköszönni az autót biztosító Zsille Motorsportnak valamint Váradi Attilának, Hatvani Bálintnak, Zsigrai Tamásnak, Villás Zsoltnak, Somogyi Lórántnak és Bogdán Miklósnak az egész éves munkáját. Remélem, hogy jövőre több versenyünk lesz, és még jobb eredményt fogunk közösen elérni.“

Eredmények, Losonczy Levente, ESET V4 Renault Clio Kupa, Hungaroring

2. futam: 5.
1. futam: 5.
Időmérő: 5.
Résztvevők: 8

ESET V4 Renault Clio Kupa 2020-as végeredménye

1. Tomas Pekar 190
2. Adam Rzepecki 102
3. Pawel Wysmyk 90
4. Tomasz Rzepecki 77
5. Mark Mramor 56
6. Losonczy Levente 56
7. Jonas Karklys 46
8. Miha Primozic 30
9. Andrea Tronconi 24
10. Zoran Poglajen 23
11. Alliyyah Koloc 20
12. Sandi Jeram 18
13. Thomas Fischer 16
14. Richard Meixner 16
15. Alfred Fischer 8
16. Igor Tomljanovc 4
17. Yasmeen Koloc 3

Losonczy Levente, ESET V4 Renault Clio Kupa, Hungaroring, 2020. október 23–25.
ESET V4 Renault Clio Kupa 2020-as versenynaptára

július 25–26. Grobnik (Horvátország)
augusztus 22–23. Slovakia Ring (Szlovákia)
szeptember 5–6. Brno (Csehország)
október 24–25. Hungaroring (Magyarország)

Losonczy Levente, ESET V4 Renault Clio Kupa, Hungaroring, 2020. október 23–25.

Érdemes elolvasni

Nagy Attila: Orfűn tesztelünk a Salgó Rallye-ra

Hund Gábor

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

mihalyi.csaba

Rekordszámú mezőnyben debütált Molnár Martin

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató