Dakar

Loeb: Azonnal éreztem az autó erejét

Joan Nani Roma és Sébastien Loeb is először próbálhatta ki a Prodrive által készített BRX T1 buggyt, mellyel a januári Dakaron állnak rajthoz.

 
A kétszeres Dakar győztes Joan Nani Roma és a kilencszeres rally világbajnok Sébastien Loeb is először ülhetett egy angliai privát teszten a Prodrive által készített BRX T1 buggyba, melyet a jövő januári szaúdi Dakaron fognak vezetni.
 
“Azonnal éreztem az autó erejét és nagyszerű egyensúlyát. – mondta a teszt után Sébastien Loeb. Nedves, alacsony tapadású úton is könnyen irányítható, még több teszteléssel pedig tovább tudunk javítani az autóban rejlő lehetőségeken. Már nagyon várom, hogy novemberben a Közel-Keleten is kipróbálhassam a homokban.”
 
“Bármelyik pilóta megtudja azonnal mondani, hogy jó autója van vagy sem. – mondta Joan Nani Roma. Csak jót tudok mondani az autóról. A fékek, a kormányozhatóság, a motor és a felfüggesztés is nagyon jól sikerült. Minden vezetéskor tanultunk valami újat a teszten. Persze még sok a teendő a Dakar előtt, de egy új autónál ez természetes. Mindent elkövettem, hogy picit összetörjem az autót, de nem sikerült!
 
A Bahrain Raid Xtreme csapat, melyet Bahrein és a Prodrive hozott létre, a Prodrive legnagyobb programja a WRC-ben való szereplés óta.
 
Sébastien Loeb 2016 és 2019 között már indult a Dakaron Peugeot-val, de nyernie még nem sikerült.
 
Joan Nani Roma 2004-ben motorral, majd 10 évvel később a Minivel az autósok között tudta megnyerni a világ legnehezebb tereprally versenyét.

Érdemes elolvasni

Elképesztő baleset történt a Dakaron

Hund Gábor

Al Attiyah: Nem igazságosak a szabályok

Hund Gábor

Peterhansel: Ugyanolyan, mint 30 éve az első

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató