WRC

Loeb: Hálás vagyok a Hyundainak az elmúlt 2 évért

Sébastien Loeb a Prodrive által működtetett BRX csapattal áll rajthoz a Dakaron, ami egyben azt is jelenti, hogy a kilencszeres rally világbajnok és a Hyundai Motorsport befejezte a közös munkát.

 
Sébastien Loeb 2019 elején csatlakozott a Hyundai Motorsporthoz, amivel az elmúlt két évben nyolc versenyen állt rajthoz, köztük a tavalyi Chile Rallyn és az idei Török Rallyn, ahol a francia legenda a harmadik lett. 
 
“Nagyon hálás vagyok az elmúlt 2 évért a Hyundainak, mely nagyszerű lehetőség volt arra, hogy induljak néhány WRC futamon. – mondta Sébastien Loeb. A Hyundaijal teljesen megegyeztek elvárásaink és egy nagyszerű, profi csapatban és nagyon jó légkörben tudtam versenyezni. Az elmúlt két év nagyon gyorsan eltelt, ami a mostani járványnak is köszönhető. Bízom benne, hogy a Hyundai egy újabb gyártói vb címet ünnepelhet majd, melyhez én is hozzájárultam. A Hyundai karrierem során a legjobb WRC autót biztosította, és örülök, hogy egy új generációs WRC-vel versenyezhettem. Most a Prodrive-val fogom folytatni a tereprallyban, de ki tudja mit hoz még a jövő számomra a WRC-vel és a Hyundaijal kapcsolatban.”
 
Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke dicsérte azt a munkát, melyet Sébastien Loeb a Hyundaijal végzett.
 
“Mióta Seb és Daniel Elena csatlakozott hozzánk egyértelműen kitüntetett figyelem kísért minket, szakértelmük és tapasztalatuk felbecsülhetetlen. – mondta Andrea Adamo. Csapatunk minden területet figyelembe véve profitált a kilencszeres rally világbajnok páros tudásából. Az ő tudásuk vezetett minket tavaly gyártói vb címre, és tudásukat egyértelműen megmutatták a tavalyi Chile Rallyn, valamint idén Törökországban. Sajnos idén a járvány miatt nem tudtunk megfelelő programot biztosítani számukra, de török teljesítményükkel egyértelműen bizonyították, hogy még mindig nagyszerű a tempójuk. A legjobbakat kívánjuk Sebnek és Danielnek, és örömmel fogadjuk őket, ha még valamikor csatlakoznának hozzánk.”
 
A Hyundai Motorsport a továbbiakban Craig Breent és Daniel Sordot fogja indítani a harmadik i20 Coupe WRC-vel.

Érdemes elolvasni

Sébastien Ogier itt is győzelemmel indította az évet

Hund Gábor

Rovanpera: Sokkal gyorsabbak voltunk idén

Hund Gábor

Mikkelsen még forgás után is a leggyorsabb volt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató