Loeb: Hihetetlen érzés hat év után ismét nyerni

A kilencszeres világbajnok, Sébastien Loeb és Daniel Elena kilencedik alkalommal nyerte meg a Spanyol Ralit, ahol óriási csatában legyőzték az ötszörös világbajnok Sébastien Ogier-Julien Ingrassia párost. A francia-monacói kettős a Citroën első sikerét érte el idén.

– Seb, a verseny előtt mindannyian kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen eredményt érhetsz el olyan versenyen, ahol Te arattad a legtöbb győzelmet. És ismét nyertél! Milyen érzés?

– Köszönöm, hihetetlenül jól érzem magam! Nagyon jó érzés, hogy csatázhattam Seb Ogierval, úgy hogy nem mostanában indultam utoljára ralin. Amikor beértem az utolsó szakaszon nem tudtam, hogy nyertem vagy sem. Pokolian sietem az utolsó szakaszon és végül nyertem, hihetetlen érzés hat év után ismét nyerni.

– Ma reggel mennyire segített a tapasztalatod a jó gumiválasztásban?

– Egy kicsit valóban segített. Mindig nehéz a gumiválasztás, amikor váltózóak a körülmények. Visszanéztünk néhány adatot még abból az időből, amikor a DS3 WRC-vel versenyeztem és hasonlóak voltak a körülmények. Tudtuk, hogy a kemény gumi jól működik még nedves úton is ha kellően fel van melegítve és nem esik az eső. Reggel megtudtuk, hogy nem esik a szakaszokon, igaz tegnap is ezt hallottuk, és akkor esett. Emiatt annyira nem bíztam az információban ma reggel.

– Határotokon voltatok reggel?

– Igen, a határon vezettem, de jól éreztük magunkat az autóban. Tegnap az esőben sokkal nehezebb volt jól vezetni, de amikor szárad egy pálya, azt nagyon élvezem. Motiváltan álltunk a mai naphoz és egyértelműen nyerni akartam.

– Aztán a célban elszabadultak az érzelmek…

– Igen, persze. Nagyon hosszú idő telt el az utolsó győzelem óta, még úgy is, ha a WRX szereplést is nézzük. Nagyon jó érzés volt nyolcszor egymás után nyerni itt, de most hat évvel később sikerült nyerni!

– A győzelemmel több lett a motivációd, hogy jövőre folytasd?

– Talán igen. Nagyon élveztem ezt a hétvégét. Nagyon jó volt ismét harcolni és nyerni. A WRC-ben még mindig nagyon jól érzem magam, de tudom azt is, hogy már visszavonultam a sorozattól. Sok a verseny jelenleg és nagyon sok időt venne igénybe a felkészülés. Jelenleg ez nem tetszene, még néhány versenyre is nehéz felkészülni. Nagyon jó, hogy 2 másodperccel gyorsabb voltam, mint Ogier, de a jövőről még korai beszélni.

– Daniel, el tudtad képzelni, hogy nyerni tudtok?

– Igen! Ez egy fantasztikus siker és már a verseny előtt is eszembe jutott, hogy el tudjuk érni. Mexikóban murván és Korzikán aszfalton sem voltunk rosszak.

– Érezted Ogier nyomását magatokon?

– Mindig érezni, ha közel van valaki hozzád. A reggeli megforgás ezért történt. Ilyen esetben gyorsabbnak kell lenned és több kockázatot kell vállalnod.

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali