Loeb indul Mikkelsen helyett Portugáliában

A Chilében dobogóra álló, kilencszeres rali világbajnok, Sébastien Loeb indulhat Andreas Mikkelsen helyett a Portugál Ralin, döntött a Hyundai.

 

A Hyundai már idén másodszor lépteti vissza Andreas Mikkelsent és adja meg a lehetőséget Sébastien Loebnek. Először Korzikán, majd most Portugália előtt tette meg ezt a lépést a koreai gyártó.

 

“Csapatként kell jól szerepelnünk, és a legjobban szeretnénk kihasználni versenyzőink adta lehetőséget. Sébastien Loeb és Daniel Elena nagyszerűen szerepeltek Chilében, murván. Úgy gondoltuk, hogy Loebék indítása növelheti a pontszerzési esélyeinket Portugáliában. Andreas Mikkelsen egészen biztosan lehetőséget kaphat majd Szardínián. Loeb jól teljesít idén, nagyszerű formában van, ezért megérdemli a lehetőséget Portugáliában is.” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai csapatvezetője.

 

Sébastien Loeb Chilében vezette először murván a Hyundait, és azonnal a harmadik helyet szerezte meg, de kemény harcra kényszerítette Sébastien Ogiert is.

 

“Nagyszerűen éreztem magam a Hyundai i20 Coupe WRC-ben Chilében, amit a dobogós helyezés is jól mutat. Jó formában érzem magam, és szeretnék Portugáliában is jól szerepelni.” – mondta Sébastien Loeb,

 

A francia versenyzőnek Portugália már az ötödik versenye lesz idén, a tervezett hatból.

Közelgő események

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali

 • pén
  07
  jún
  2019
  vas
  09
  jún
  2019

  Rallye1: Székesfehérvár Rali 2019

 • vas
  09
  jún
  2019

  F1: Kanada