Dakar

Loeb ismét a Dakaron indulna

Sébastien Loeb 2016-19 között folyamatosan indult a Dakaron a Peugeot csapatával, idén azonban a Montéra készült a világ legnagyobb tereprallyjának idején. A kilencszeres rally világbajnok azonban ismét szeretne a Dakaron indulni.

 
“Nem tudom, hogy jövőre lesz-e lehetőségem, vagy csak azután, de szeretnék ismét a Dakaron indulni. – mondta Sébastien Loeb a Red Bullnak. Láthattuk, hogy vannak nálam 10 évvel idősebb versenyzők is, akik képesek nyerni. Tehát még lenne jövőm a Dakaron.”
 
Sébastien Loeb 2017-ben érte el legjobb eredményét a Dakaron, akkor második lett. A francia versenyző azonban bízik ennek az eredménynek a megjavításán, hiszen Stéphane Peterhansel 51, míg Carlos Sainz 58 évesen is tudott Dakart nyerni.
 
“Egyszer lett volna már esélyem a győzelemre, akkor azonban nem sikerült. 2019-ben aztán megmutattam, hogy elég gyors vagyok a sivatagban is, de akkor sem sikerült jól eredménnyel zárnom. Ez a verseny azonban nemcsak a gyorsaságról szól, sok mindennek stimmelnie kell a sikerhez. Egy győzelem a Dakaron nagyon boldoggá tenne.”

Érdemes elolvasni

Loeb hamarosan dönt Dakar és WRC jövőjéről

Hund Gábor

Roma a Prodrive Dakar csapatának első versenyzője

Hund Gábor

Sainz a közösségi médiában mondott köszönetet

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!