Loeb jövőre nem indulhat részmunkaidőben

Pierre Budar szerint jövőre nem fog a Citroen programjába bele férni, hogy Sébastien Loeb csak néhány versenyen indulhasson a Rali Világbajnokságon. A kilencszeres rali világbajnok idén három versenyen állhat rajthoz Mexikó és Korzika után Spanyolországban.

 

A Citroen csapatvezetője nagyon szívesen venné, ha Sébastien Loeb teljes munkaidőben rendelkezésére állna a Citroennek a WRC-ben, de rész munkaidőben már kevésbé adna neki lehetőséget.

 

„Nem szeretném, ha Sébastien Loeb jövőre csak néhány versenyen indulna velünk. Valamiért befejezte a teljes szezonban való indulást, amit nem tudunk, hogy miért tett, és nem is tartom valószínűnek, hogy ismét visszatérne egész évre. Jövőre nem látom értelmét, hogy egy versenyzőnket azért ne indítsuk, mert Sébastien fog vezetni.” – mondta Pierre Budar, a Citroen Racing vezetője a brit Autosport.com oldalnak.

 

Az idei szezonban, amikor Loeb WRC futamon indul, Craig Breen nem tud rajthoz állni.

 

Sébastien Loeb 2012 végén fejezte be teljes idejű versenyzését a WRC-ben, majd a WTCC-ben indult a Citroennel, mielőtt a Peugeot-val elkezdte volna szereplését a Ralikrossz Világbajnokságon és a Dakaron.

 

A francia legenda, aki 2016 után most hétvégén Belgiumban tudott ismét WRX versenyt nyerni, év elején elmondta, hogy számára a WRX szereplés az elsődleges, ezért nem tud a Citroen teljes időben foglalkoztatott versenyzője lenni.

 

Loeb Mexikóban egy defektig a verseny élén állt, majd ötödik helyen ért célba, míg Korzikán szakaszt is tudott nyerni, de ott egy árokba esés miatt nem érhetett el túl jó eredményt.

Közelgő események

 • csü
  25
  ápr
  2019

  WRC: Argentin Rali

 • pén
  26
  ápr
  2019
  vas
  28
  ápr
  2019

  Rallye1: Miskolc Rali 2019

 • vas
  28
  ápr
  2019

  WRX/S1600 RX: Spanyolország