WRC

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Sébastien Loeb tavaly elköszönt a Hyundai Motorsporttól, és januárban a Prodrive-val a Dakaron indult, év közben pedig az Extreme E sorozatban áll rajthoz Lewis Hamilton csapatával. Azonban nyitott egy teljes állású ajánlatra is a WRC-ben, ha az M-Sport megkeresi.

 
“Idén a Dakar és az XE a legfontosabb számomra. – mondta Sébastien Loeb a Dirtfishnek. Lehet, hogy ha valaki, mondjuk Malcolm Wilson felhív, hogy induljak egy versenyen nem utasítom vissza.”
 
Loeb egyik legsikeresebb versenye a Monte-Carlo Rally, azonban pont e verseny előtt van a Dakar, ami kérdésessé teszi visszatérését a hercegség futamára.
 
“Nemcsak a Monte van a WRC naptárban. Malcolmnak ha szüksége van egy versenyzőre, akkor lehet, hogy egy futamon indulok, de akár teljes szezonban is. Finnországban már nem szeretnék menni, de Törökország tavaly nagyon jó emlékeket hozott elő.”
 
Loeb 2005-ben már majdnem az M-Sport versenyzője lett, akkor tesztelt is egy 2004-es Ford Focus WRC-vel.
 
“A tárgyalás akkor nem vezetett sikerre, de örülök, hogy Loeböt továbbra is érdekelné az M-Sport. – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető-igazgatója. Nyilván egy teljes állású szerződés érdekelne leginkább, de erről lehetne tárgyalni. Seb olyan személy, akivel mindig is tartottam a kapcsolatot.”

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.