Loeb: Nehéz lesz Grönholm visszatérése

Sébastien Loeb tavaly Mexikóban több év kihagyás után tért vissza a WRC mezőnyébe, majd megnyerte a Spanyol Ralit. A kilencszeres rali világbajnok szerint a Svédországban szintén több éves kihagyás után induló Marcus Grönholm visszatérése nehéz lehet.

A kétszeres rali világbajnok Marcus Grönholm 2007-es visszavonulása után ismét WRC futamon indul a hévégén, Svédországban, ahol korábban ötször tudott nyerni.

Sébastien Loeb szerint nehéz visszatérésre számíthat a finn versenyző.

“Arra számítok, hogy nehéz lesz Marcus visszatérése. Nehéz megmondani, hogy miként fog szerepelni, de abban biztos vagyok, hogy élvezni fogja. Svédországban korábban nagyon sikeres volt, ezért most is képes lehet meglepetést okozni, de nehéz megjósolni, hogy mire lesz elég a gyorsasága. Örülök, hogy újra láthatom versenyen, mert szinte teljesen eltűnt,” – mondta Sébastien Loeb.

A kilencszeres világbajnok számára ugyancsak nehezebb lehet a Svéd Rali.

“A teszten jó volt a Hyundait hóban vezetni, de hogy ez mennyire volt jó igazán, azt nem tudom megmondani. mert másik új generációs WRC-t nem vezettem ilyen körülmények között. Az autó viselkedését jónak éreztem, a felfüggesztés jól működött.” – tette hozzá Loeb.

Marcus Grönholm, aki 9 éve semmilyen WRC versenyen nem indult szintén tesztelte a Toyotát.

“A teszten a hó mennyiség nem teljesen volt jó, de nem tudom Svédországban mennyi lesz. A sebességem jónak éreztem. Egyetértek Loebbel, szerintem sem lesz egyszerű visszatérni 9 év után. Biztosan kemény lesz felvenni a többiek tempóját, de majd meglátjuk.” – mondta Marcus Grönholm.

A csütörtök délelőtti hivatalos teszten Sébastien Loeb a 8., míg Marcus Grönholm a 18. lett, a legjobb időt Thierry Neuville érte el.

A Svéd Rali ma este 8 órakor kezdődik.

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali