WRC

Loeb: Nem vágytam Svédországba

Hétfőn bejelentette a Hyundai, hogy Sébastien Loeb helyett Craig Breen indulhat Svédországban, így a kilencszeres világbajnok idén öt versenyen állhat rajthoz. Loeb saját maga döntött arról, hogy indul e a havas versenyen, mégpedig 20 másodperc alatt.

 
“Eredetileg sem vágytam Svédországba, de a csapatfelállásról a csapatvezetés dönt, így elfogadtam, hogy a Svéd Rallyn is kell vezetnem.” – mondta Sébastien Loeb.
 
A kilencszeres rally világbajnokot vasárnap este kereste meg Andrea Adamo, hogy beszéljenek a Svéd Rallyról.
 
“Andrea vasárnap este keresett meg, hogy szeretnék e Svédországban indulni. Azt mondta, hogy most én dönthetek, de gyorsnak kell lennem, mert hétfőn van a határidő, amíg meglehet a versenyzőket változtatni. 20 másodperc alatt döntöttem, hogy nem indulok a havas versenyen.” – árulta el Loeb.
 
A francia legenda nem vágyott a Svéd Rally idei rossz körülményei közé. A verseny szakaszain nem nagyon található hó jelenleg, és az is kérdéses, hogy meg lesz e rendezve.
 
“Nem igazi téliek a körülmények Svédországban, ezért nem sok kedvem lett volna indulni. Nagyon erőt kellett volna magamon venni, hogy elinduljak. Nem bánom, hogy változott a versenyzői felállás. Craig Breen várhatóan gyorsabb lesz, mint én lettem volna a Svéd Rallyn. Elköteleztem magam a Hyundaihoz és, hogy segítek előrevinni a csapat szekerét, nem szerettem volna keresztbe tenni ennek. A folytatásban lehet, hogy inkább murvás versenyeken indulunk, mert aszfalton keveset vezettem a Hyundait.” – mondta Sébastien Loeb.

Érdemes elolvasni

Itt Oliver Solberg nyert!

Hund Gábor

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Tuohino balesetet szenvedett egy csúszós szakaszon, de nem a versenypályán

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató