Rally

Loeb nyerte a lerövidített Var Rally-t

Sébastien Loeb magabiztosan nyerte a Rallye du Var-t, a francia bajnokság idei utolsó versenyét, melyet az ítéletidő miatt 136 km-rel kellett rövidíteni.

 
A Rallye du Var-on idén nem kegyelmezett az időjárás, már péntek délután sem kellett a száraz gumikat elővenni, de szombaton már csak 1 szakaszt lehetett megrendezni az özönvíz miatt. A verseny vasárnapi négy szakaszából szintén egyet törölni kellett, így a 234.62 km-es futamon 136.41 km-t nem lehetett megtartani.
 
Sébastien Loeb ép a tegnapi egyetlen szakaszon állt az élre közel fél perc előnnyel Nikolay Gryazin előtt, és ezt az előnyt vasárnap 1 perc fölé növelte.
Nikolay Gryazin az első napi 2.6 másodperc előny után a Skoda Fabia R5-tel érthetően nem tudta felvenni a tempót a legújabb Hyundaijal induló kilencszeres rally világbajnokkal, de a második helyet így is közel fél perc előnnyel szerezte meg Yoann Bonato Citroenje előtt.
 
Vasárnap heten, köztük az idei francia bajnok, döntött úgy, hogy a tegnapi özönvíz után ma már nem ül autóba.

Érdemes elolvasni

Azok a fránya lassítók…

Vörös Gergely

Vissza a jövőbe!

Vörös Gergely

Kellenek még a versenykilométerek

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!