Loeb tervezi a visszatérést a WRC-be

Sébastien Loeb elárulta, nem zárja ki, hogy jövőre is versenyezzen a WRC-ben, miután megnyerte az idei Spanyol Ralit és a Peugeot kiszállt gyári szinten a WRX-ből. A kilencszeres világbajnok idén három versenyen állt rajthoz a Citroënnel.

Sébastien Loeb három év szünet után idén három verseny erejéig visszatért a WRC mezőnyébe a Citroënnel. Idei versenyei közül Mexikóban egy defekt miatt vesztette el a győzelmet, míg Spanyolországban az utolsó napon szerezte meg a győzelmet. A kilencszeres rali világbajnok számára eddig a WRX szereplés volt az elsődleges a Peugeot-val, azonban a francia gyártó év végén kiszáll a sorozatból.

„A jövőm még nem tisztázott, a Peugeot kiszállt a ralikrosszból, így meg kell vizsgálni, hogy mit tehetünk jövőre.” – mondta a 44 éves Loeb, aki korábban már kijelentette, hogy teljes éves szereplést nem tud elképzelni a WRC-ben, de néhány versenyen el indulna.

Pierre Budar, a Citroën csapatvezetője szeretné, ha Loeb visszatérne csapatához, főként, hogy Sébastien Ogier jövőre a csapathoz érkezik, de jelenleg még nem született döntés, hogy három autót indítanának a WRC-ben.

Sébastien Loeb egyik legnagyobb győzelmének érzi a mostanit.

„Ez a győzelem karrierem egyik legnagyobb sikere. Hihetetlen érzés volt, amikor az utolsó szakasz végén láttam, hogy nyertünk. Örülök, hogy ennyi év után is tudok még nyerni, ez azt bizonyítja, hogy a Citroën az utóbbi években is nagyszerű munkát végzett.” – mondta Loeb.

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • szo
  24
  nov
  2018

  WRX: Dél-Afrika

 • vas
  25
  nov
  2018

  F1: Abu Dhabi Nagydíj

 • vas
  09
  dec
  2018

  Mikulás Rally