WRC

Loeb: Veretlen is maradhattam volna

Sébastien Loeb ma már teljesen más célokat tűz ki, mint 2013 előtt. A kilencszeres világbajnok teljesen átértékelte a versenyzést, mióta ismét vezet a WRC-ben.

Sébastien Loeb a napokban elárulta, hogy ő döntött úgy a Monte-Carlo Rally után, hogy nem indul Svédországban azt követően, hogy Andrea Adamo külön megkérdezte.

Loeb nagyon örült, hogy őszintén és nyíltan tudott Adamoval beszélni.

“Nagyon őszintén beszélgettem a csapatfőnökkel, ez nagyon nagy dolog Andrea Adamo esetében. Persze ragaszkodom ahhoz, hogy a csapat érdekében döntöttem a nem indulásról, de ennek a döntésnek meghozatalát az is segítette, hogy nagyon nyíltan tudtam beszélgetni Andreával. Szeretem, amikor ilyen őszintén, nyíltan lehet valakivel beszélni, ezért is szeretek mindig visszatérni a Hyundai csapatához és ez ösztönöz a versenyeken is.” – mondta Sébastien Loeb.

A Svéd Rallyn, ha meg lesz tartva, várhatóan nagyon nehéz körülmények lesznek a kevés hó miatt. Loeböt ezek a feltételek már nem vonzották, úgy, mint régen. A havas versenyről ma nem született végső döntés, így továbbra is él a remény, hogy nem kell törölni, újabb döntés holnap várható.

“Nem éreztem készen magam a nehéz versenyre, nem hiszem, hogy a legjobb formámat tudtam volna hozni. 10 éve még azt gondoltam volna, hogy én leszek a legjobb ilyen versenyen, de ma már nem hiszem.” – mondta Loeb.

A francia versenyző azáltal, hogy csak hat versenyt vállalt egy évben, tudja jól, hogy nem tud mindig a mezőny elején harcolni. Loeb szerint ha 2013 végén befejezi a WRC-ben való versenyzést, akkor verhetetlen is maradhatott volna.

“Tudtuk jól amikor csak hat versenyt vállaltunk a WRC-ben, hogy nem mindenhol tudunk a győzelemért harcolni. Ezt el kellett fogadni. Vannak szurkolók, akik emiatt csalódtak. Ha 2013-ban befejeztem volna végleg a WRC-ben való versenyzést, akkor verhetetlen is maradhattam volna. Akkor mindenki számára olyan maradhattam volna, akit nem lehet megverni.” – mondta Sébastien Loeb, aki 2012-ben nyerte utolsó 9. vb címét.

Loeb azonban szeretett volna egy kis plusz adni a Hyundai számára, ezért döntött úgy, hogy, ha csak fél szezonra is, de visszatér a WRC-be.

“Azért döntöttem a visszatérés mellett, mert szerettem volna visszajönni és a Hyundai teljesen mást vár el tőlem, mint korábban a Citroen. A Hyundai azt szeretné, hogy tapasztalatommal segítsem a csapatot és stabil pontszerző legyek a versenyeken. Nem kell egyfolytában arra gondolnom, hogy miként fogok nyerni. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy egy mostani WRC-t is vezessek egy gyári csapatban. Ezt nem tudom eléggé megköszönni a Hyundainak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden versenyen csak hatodik helyen szeretnénk zárni, Daniel Elenával próbálunk minden versenyen a legjobban szerepelni, de a célok megváltoztak a korábbi időkhöz képest.” – mondta Sébastien Loeb.

Érdemes elolvasni

Ez győzte meg az FIA-t Monzáról

Hund Gábor

Még egy Hyundai WRC indul az Ypres Rally-n

Hund Gábor

Újra tesztelni tud az M-Sport

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató