WRC

Loriaux: Erre nem tudtam nemet mondani

Christian Loriaux pár nappal ezelőtt szerződött a Hyundai Motorsporthoz az M-Sporttól, ahol éve dolgozott vezető mérnökként. A belga szakember most elmagyarázta, ezután az M-Sport mellett a Hyundainál is dolgozni fog.

 
“20 éve vagyok az M-Sportnál… és továbbra is ott szeretnék maradni, legalábbis az Endurance oldalon. – mondta Christian Loriaux. Az M-Sport mindenekelőtt Malcolm Wilson, akit továbbra is szeretek és csodálok.”
 
“20 éve dolgozunk együtt, anélkül, hogy egy szerződést is aláírtunk volna. Kézfogás jelentette megegyezésünket. Nem hiszem, hogy sok ember vállalná ezt. Az M-Sport nagyszerű emberekből és barátokból áll. 20 közös év után valóban olyan számomra, mint a családom. Az elmúlt 7 évben vállaltam a Bentley GT3 jelentette kihívást. Ez nagyon tetszett, mert létrehoztunk egy kis csapatot, megterveztük első versenyautónkat, egyedül fejlesztettük, megtanultuk a gyorsasági versenyzést, a boxkiállásokat, a stratégiát. Sok jó eredményünk volt, amire büszke vagyok. Nagyon szerettem ezt a projektet. Egyszer azonban minden véget ér sajnos, így vége lett a Bentley GT3 projektnek is.”
 
“Kezdtem hiányolni a WRC-t, ami életen döntő részében jelen volt és számomra továbbra is a legizgalmasabb tudományág az autósportban. Tavaly még néhány ötletet eszközöltünk a Bentleyhez, és sokat dolgoztam Chris Williams-el a 2022-es Ford Rally1-es autón. Ennél azonban már nem én voltam a program felelős, és nem voltam mindenben érintett, nagyobb kihívásra volt szükségem.”
 
“Amikor megkaptam a Hyundai ajánlatát, amiben egy teljes WRC program vezetése szerepelt, azt gondoltam, hogy ez a tökéletes lehetőség. Új kihívás egy nagy gyártóval, nagy költségvetéssel, vezető pilótákkal. Erre egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Nagyon szomorú volt elhagynom az M-Sportot, de úgy éreztem, hogy saját programot kell vezetnem. Annak ellenére, hogy a 2022-es Ford Rally1-ben még sok kezem nyoma lesz, ez nem az én projektem volt. A Hyundainál csatlakoztam Andrea Adamohoz, akivel azonnal szót értettünk ahogy kapcsolatba kerültünk. Azt hiszem nagyon jól kijövünk és megértjük egymást. A Hyundainél egy nagyon kedves, tehetséges fiatal mérnökökből álló csapatot fedeztem fel, akik nagyon éhesek a sikerre.”
 
“Emellett azonban a Bentley Pike’s Peak projektjében továbbra is részt veszek. Jó autót sikerült fejlesztenünk és már alig várom, hogy láthassam miként megy.”

Érdemes elolvasni

Brutálisan bekezdett a Toyota a Szafari Rallyn

Hund Gábor

Nézd élőben a Szafari Rally shakedown szakaszát!

Hund Gábor

91 évesen a Szafari Rallyn a háromszoros Európa-bajnok

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.