Gyorsasági

Losonczy Levi: irány a V4 Kupa

A V4 Renault Clio Kupában indul az idén Losonczy Levente, amelynek az első futamát július végén rendezik. Az MHH Kart Team versenyzője erre teszttel készül, kétszer járt a Pannónia-Ringen, legutóbb pedig a Hungaroringen próbálhatta ki versenyautóját.

A legfrissebb naptár szerint négy futamból áll az idei ESET V4 Renault Clio Kupa, amely júliusban a horvátországi Grobnikban veszi kezdetét, majd a Slovakia Ringen és Brnóban folytatódik, októberben pedig a WTCR-rel és a kamion-Eb-vel közös hétvégén, a Hungaroringen zárul.

„Nagyon örülök neki, hogy végre van versenynaptár és hogy másfél hónap múlva versenyezhetek is – mondta Levi. – Őrülten hosszú időnek tűnik ez, de ha az elmúlt hónapokat kibírtuk, akkor csak vége lesz ennek is.

A két Pannónia-ringi teszt után Hungaroringen is mehettem a Clióval. Ez azért is volt fontos, mert ezen a pályán versenyezni is fogunk. Szimulátoron már kívülről-belülről ismerem a Hungaroringet, ami hasznos, de semmi sem pótolhatja azt, hogy ha élőben mehetsz a pályán.

Most is sok mindent tanultam. A gokart után egészen más a Clio gumihasználata. Ott tartok, hogy két és fél kör alatt tudom megfelelően felmelegíteni őket, ezt kellene két körre, vagy az alá vinni.

A beállításokban az idén sokat léptünk előre, most már elmondhatom, hogy én vezetem a Cliót és nem az autó visz engem. Egyre több visszajelzést is tudok adni a csapatnak az autóról.

Nagyon várom már az első versenyt és szeretném a tapasztalataimat eredményre váltani.“

ESET V4 Renault Clio Kupa 2020-as versenynaptára
július 25–26. Grobnik (Horvátország)
augusztus 22–23. Slovakia Ring (Szlovákia)
szeptember 5–6. Brno (Csehország)
október 24–25. Hungaroring (Magyarország)

Érdemes elolvasni

Évadzáró legendás olasz pályán

Hund Gábor

OLASZ FINÁLÉ A LEGAUTÓSPORTOSABB VADASPARKBAN

Hund Gábor

Majdnem évadzáró a Hungaroringen

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató