Gokart Sajtóanyag

Losonczy Levi nagyot lépett előre – CEE, Kecskemét

Az edzéseredmények alapján dobogóra várta magát Losonczy Levente a Central European Rotax Max Challenge, Bónusz Kupáján, Kecskeméten. Végül a SeniorMax kategóriában az ötödik helyet szerezte meg, ám ezt is hatalmas sikernek könyvelte el, hiszen még soha sem ment ilyen jól esőben.

Öt hónap kihagyás után versenyezhetett újra gokarttal az MHH Kart Team pilótája. Az edzéseken 2–4. időt futott, amely alapján jó eséllyel pályázhatott akár dobogóra is. Vasárnap azonban leesett az eső és mivel Levinek viszonylag kicsi a rutinja vizes pályán, alaposan fel volt neki adva a lecke. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax, CEE – Kecskemét 2021. március 14.

A 18 fős mezőnyből az időmérőn a 6. helyet szerezte meg. Az elődöntőben 4.-nek ért célba, de mivel beesett az első spoilere, kapott öt másodperc büntetést, így 6. lett. A döntőben a sora szerencsétlenül kapta el a rajtot, így a másik sorban indulók el tudtak húzni. Levi a 11. helyre esett vissza, ahonnan a 4.-re kapaszkodott fel. 

A szuperdöntőben a 2. helyen is állt, ám a felszáradó pályán egyre jobban veszítette abroncsa a tapadást, így végül 5. helyen ért célba, de bójadöntés miatt öt másodperc büntetést kapott és végül a 8. helyen zárt. Összesítésben pedig a CEE Bónusz Kupa 5. helyét szerezte meg. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax, CEE – Kecskemét 2021. március 14.

„Nagyon jó hétvégénk volt – mondta Losonczy Levente. – Az edzések alatt második–negyedik időket futottam, ami nagyon biztató volt. Vasárnap egy kicsit tartottam az esőtől, mert vizes pályán nincs nagy rutinom, de sokkal jobban ment, mint tavaly. Egy éve még a 15. hely körül voltam az esős időmérőn, most 6. lettem. A téli szünet alatt sokminden ülepedett le bennem és érzésre is sokkal jobban mentem, mint tavaly év végén. 

A három futam jól sikerült, az élmezőnyben tudtam menni. A szuperdöntőben jól rajtoltam, az első körökben feljöttem a második helyre. Ebben segített a guminyomás, hamarabb felmelegedtek az abroncsaim, de a futam második felére már nagyon felszáradt a pálya, ott elmelegedtek, ezért visszaestem. 

Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax, CEE – Kecskemét 2021. március 14.

Az edzések után bíztam a dobogóban, titkon reméltem, hogy akár a győzelemért is tudok majd harcolni, de így is nagyon elégedett vagyok. Hatalmasat léptem előre a vizes pályán. Alig várom már, hogy a következő versenyen is bizonyíthassak.

Köszönöm Ben George segítségét, aki mind a vázat, mind a motort tökéletesen készítette elő és mint tréner is sokat segített a hétvégén, valamit a Fit4Race csapatának a munkáját, mind a személyes, mind pedig az online edzések során.“

Eredmények, Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax

Összesített eredmény: 5.
Szuperdöntő: 8.
Döntő: 4.
Elődöntő: 6.
Időmérő: 6.
Résztvevők: 18

Losonczy Levente, MHH Kart Team, SeniorMax, CEE – Kecskemét 2021. március 14.

Érdemes elolvasni

Rövid, de hasznos teszt

mihalyi.csaba

Árpádtető és Hetvehely miatt megyünk Orfűre

Vörös Gergely

Visszatér a 2019-es Historic Abszolút Bajnok

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.