ORB Sajtóanyag

Lovász Pál: A tavalyi eredményt most is elfogadnánk

Felkészülve várja a 26. HELL Miskolc Rallye-t az LPWMSport párosa, a Lovász Pál – Kürti Tamás egység, akik kicsit több mint egy évvel korábban itt érték el legjobb Országos Rallye Bajnoki eredményüket, egy abszolút hatodik helyezést.

A páros szerdán egy teszttel készült, ahol újra a versenyre hangolódás, a beállítások és a gumik tesztelése volt a céljuk.

„Készülünk a Miskolc Rallye-ra, bár az üzleti elfoglaltságok nagyon leterhelik a hétköznapjaimat, de a versenyzés is fontos számomra. Ilyenkor tudok kicsit kibillenni a sűrű munkás időszakból. Mindig hihetetlen légkör indítja el ezt az eseményt, a salakpályás prológ egy igazi rally ünnep. Tavaly nagyon jó versenyt zártunk Miskolcon, az abszolút hatodik helyet szereztük meg, amit most is elfogadnék” – kezdte a beszélgetést Lovász Pál.

Ismét nagyon erős mezőny jött össze, a nevezési lista alapján 23 R5-ös lesz ott a borsodi verseny rajtjánál. A sok erős ellenfél mellett az időjárás is egy fontos tényező lehet. Nagy hőségre kell számítani, ami igénybe veszi majd a versenyzőket és a gumikat is.

„A verseny külön nehézsége, hogy kétfajta aszfaltra kell megtalálni a beállítást. Hiszen két rosszabb minőségű és két jobb burkolattal fedett szakaszra kell felkészülnünk. Ez mellett, ha esne az eső arra is kell, hogy legyen tervünk. Számunkra több kihívás lesz a hétvégén, de arra fogok összpontosítani, hogy hiba nélkül, gyorsan teljesítsem a szakaszokat Tamással” – foglalta össze gondolatait a verseny előtt Pál.

„A csapat rendben felkészítette az i20-ast Miskolcra, amit szerdán sikerült megmozgatnunk. Embert próbáló versenyre számítok. A nagy hőség, vagy akár egy kis csapadék is boríthatja a borítékolhatót, ezért mindenképpen nagy koncentrációra lesz szükségünk. Ha az elmúlt éveket nézzük, Miskolcon jól szerepeltünk, szeretem az ottani pályákat és hangulatot. Ezen a versenyen meg kell dolgozni a jó helyezésért, szeretnénk ott lenni a top tízben” – tette hozzá Kürti Tamás.

A 26. HELL Miskolc Rallye pénteken kezdődik az átvételekkel és a népkerti salakpályás prológgal, majd szombaton tizenkét szakaszt kell teljesíteni a versenyzőknek, hogy a DVTK stadionnál kialakított célceremónián átvegyék díjaikat.

Partnereink segítségét köszönjük!

Érdemes elolvasni

Most sem vettük be Eger várát…

Hund Gábor

Országos Rallye1 Bajnokság 2020. évi állása

Hund Gábor

Az meg van még, hogy mentek Kakusziék a Volkswagennel? – Best of onboard

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!