Historic

Lucky és Fabrizia Pons nyerte a Historic Mecsek Rallyt

Lucky és Fabrizia Pons megőrizte vezető helyét a Mecsek Rallyn, és megnyerte a Historic ERC értékelést Karl Wagner és Valter Christian Jensen előtt.

 
Luigi “Lucky” Battistolli és az öt WRC futamgyőztes Fabrizia Pons nyerte az idei pécsi versenyt a Historic ERC mezőnyében, a Lancia-s olasz páros másfél perc előnnyel bizonyult a leggyorsabbnak.
 
A második helyet az osztrák Karl Wagner és Gerda Zauner szerezte meg Porschéval, míg a norvég Valter Christian Jensen és Erik Pedersen további egy perc hátránnyal zárt a harmadik helyen BMW-vel.
 
Anders Johnsen és Ingrid Johnsen ugyancsak Porschéval szerezte meg a negyedik helyet, míg a svéd páros mögött az olasz Zippo és Denis Piceno zárt, akik több szakaszt is nyertek, de a defektek miatt sok időt vesztettek az Audival.
 
Az ERC mezőnyben a legjobb eredményt Mekler László és Mekler Mikó Edit szerezték a magyarok közül, akik az Alfa Romeoval a hetedik helyen zártak.
 
A magyar értékelést Wirtmann Ferenc és Kerekes József nyerték, a fordos kettős az ERC mezőnnyel is tartották a tempót és a negyedik helyen érkeztek volna célba, ha a nemzetközi mezőnybe is neveznek.

Érdemes elolvasni

És akkor jött egy kis technikai malőr

Hund Gábor

Miskolc Rally 2020 versenykiírás

Hund Gábor

Gyenes Andrásék bánták volna, ha nem indulnak

Hund Gábor