Rally Rally 2

Luczó János: Egy álmom válik valóra

Luczó Jánosnak a Miskolc Ralin egy álma válik valóra, hiszen először a Rallye2 előfutójaként először indulhat igazi versenyen, bár szimulátorral már komoly tapasztalatot gyűjtött. A jobb1-ben egy tapasztalt navigátor, Béres Unicum Attila segíti a Ladával való minél jobb tempó megtalálását.

Luczó János eddig szimulátoron versenyzett csak, most azonban első igazi versenyére készül a hétvégi Miskolc Rali alkalmával.

“Eddig a rally világbajnokságon indultam, ahol éveket versenyeztem, bár igaz, hogy csak szimulátoron, de azért az is adott valamennyi rutint. Van még bennem 6 kör Mezőkövesd, meg 30 kör Euroring is!” – mondta Luczó János.

A PSZA Motorsport versenyzője egyelőre bajnoki pontokért nem, de komoly tapasztalat megszerzéséért annál inkább küzdhet, amiben a korábban több bajnoki címet szerző Béres Unicum Attila lesz segítségére.

“Miskolcon előfutó leszek. Mikor Paolo Dianát elhívták a Rallye1 előfutójának, egyértelművé vált, hogy a Rallye2-nek is kell egy szupersztár, így lettünk Unicum barátommal előfutók. Miskolcon a tapasztalat szerzés az elsődleges cél, amiben Attila sokat segíthet saját tapasztalatával.😎” – mondta a debreceni pilóta.

Ahogy a magyar ralisport versenyzőinek többsége, úgy János is egy Ladával kezdi karrierjét.

“Az autó egy Lada 2107-es lesz, amit a PSZA Motorsport készít fel. Szinte minden új benne, jelenleg 1.6-os A-s motor hajtja, de ezt egy erősebb motor váltja fel a későbbiekben. Már csak egy frankó dekor kell és utána patent lesz! 😁” – mondta János.

Luczó János szerint a versenyt a merészség döntheti majd el.

“Szerintem mind a négy pálya jó teljesítése fontos lesz, persze Mályinka elég csibész, de a többi is nagyon jó 💪 A versenyt az döntheti el, hogy kinek lesz több vér a pucájában! 😎 Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen neves versenyen indulhatok, egy gyermekkori álom válik valóra, szavakkal le sem lehet ezt az érzést írni! 🙏😊” – zárta János.

 

Készítette: Hund Gábor

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 61. rész – ifj. Pothánszky László

Hund Gábor

16 rally lehet 2020-ban – Versenynaptár tervezet

Hund Gábor

Mégsem lesznek zárt kapus versenyek

Hund Gábor