ERC

Lukyanuk és Arnautov útjai különválnak

A 2018-as ERC bajnokpáros, Alexey Lukyanuk és Alexey Arnautov útjai 2020-ban különválnak, miután az orosz navigátor befejezi a versenyzést.

 
Alexey Lukyanuk és Alexey Arnautov először 2009-ben ült össze egy Opel Astrában. A kezdeti éveket követően egyre többször Arnautov navigált Lukyanuknak, legnagyobb sikerüket 2018-ban az ERC bajnoki cím megszerzésével érték el.
 
A 2019-ben második helyezett versenyzőpáros útjai azonban különválnak, amiről Alexey Arnautov tájékoztatta ismerőseit a Facebookon.
 
“12 éve kezdtem a motorsportban, ebből 10 évet navigáltam Alexey Lukyanuknak. Ilyen hosszú idő során természetesen voltak hullámvölgyek is, de legtöbbször pozitívan fejeztünk be minden versenyt. Nagy dolog Oroszországból indulva eljutni az Eb címig, nagy köszönet mindenkinek, aki támogatott minket hosszú utunkon.
Mivel a versenyzés mellett dolgozok, az elmúlt két évben komoly problémát jelentett a versenyzés és a munka összeegyeztetése. Egy-egy verseny 8-10 napos feladatot jelent, és évente 8-szor ennyit kellett összeegyeztetni a munkával. Ezt nem tudom tovább folytatni, ezért befejezem a versenyzést.
2018-ban az ERC cím megszerzése után már gondolkodtam a befejezésen, de akkor még sikerült rábeszélni, hogy a tavalyi szezonban is navigáljak. Nem volt egyszerű megtalálni a jó navigátort Alexeynek, de sikerült. Az, hogy ki veszi át a helyem, majd Alexey számol be. Ugyanakkor nem szakadok el a versenyektől, továbbra is segíteni fogok Alexeynek a versenyeken.
Most azonban öt év után elmegyek pihenni és tanácsolom mindenkinek, hogy mielőtt versenyezni, vagy dolgozni kezd, előtte pihenje ki magát.” – írta közösségi oldalán a 43 éves Alexey Arnautov.
 
Alexey Lukyanuk idei terveiről még nem adott tájékoztatást.

Érdemes elolvasni

Lukyanuk a virtuális versenyre is igazi itinert írt

Hund Gábor

ERC 1996 szezon összefoglaló (videó)

Hund Gábor

Junior világbajnok indul a Rally Hungary-n

Hund Gábor