ERC

Lukyanuk: Nem Kopecky a fő riválisom

Alexey Lukyanuk elárulta, a hétvégi Barum Rallyn nem feltétlenül szeretné legyőzni Jan Kopeckyt, számára a bajnokságban érdekelt riválisok megelőzése az elsődleges.

Alexey Lukyanuk kétszer is második lett a gyári Skodát vezető Jan Kopecky mögött a cseh Barum Rallyn, 2018-ban pedig előtte is tudott autózni.

Az orosz versenyző elárulta, idén nem fogja mindenáron legyőzni cseh riválisát, számára az az elsődleges, hogy a bajnoki címért vívott csatában érdekelt riválisait győzze le.

“Nagyon jó lenne legyőzni Jan Kopckyt, de a bajnokságban most nincs annyira jó helyzetünk, hogy feleslegesen kockáztassak. Figyelembe kell venni a szponzorok és a csapat célját és óvatosabban kell vezetni. Ha jó lesz vezetni az autót, akkor könnyebben tudunk gyorsan is menni. A Citroen C3 R5-öt azonban még mindig tanuljuk és folyamatosan igyekszünk megismerni a határait. Ahhoz, hogy folyamatosan menjünk vele határon, több időt kell eltölteni vele.” – mondta az ERC címvédője.

Alexey Lukyanuk hat pontos előnnyel érkezik Csehországba a lengyel Lukasz Habajt megelőzve. A orosz pilóta elárulta azt is, hogy a Barum Rally az egyik kedvence.

“Hatalmas kihívást jelent a Barum Rally, az egyik legnagyobb kihívást jelentő verseny az ERC aszfaltos futamai közül. Nagyon fontos a hibátlan itiner a szakaszokon, sok helyen le lehet vágni a kanyarokat, ezért komoly felhordások alakulnak ki. Nagyon szeretem ezt a versenyt, esőben a legnehezebb versenyezni itt, de bízom benne, hogy idén száraz idő lesz.” – mondta Alexey Lukyanuk az ERC hivatalos oldalának.

Érdemes elolvasni

A Rally Hungary dobogósa teljes szezont teljesít idén

Hund Gábor

Martin Koci ERC programon dolgozik

Hund Gábor

ERC: Brynildsen az első nevező

Hund Gábor