ERC

Lukyanuk: Nem volt kedvem sietni

Alexey Lukyanuk csupán 34. lett a Kanári-szigetek Rally kvalifikációján, az orosz versenyző meg is indokolta eredményének okát.

 
“Hogy őszinte legyek, nem volt kedvem sietni a kvalifikáción. – magyarázta 34. helyét Alexey Lukyanuk. Igyekeztünk gumit spórolni a versenyre, nem volt optimális a gumiválasztásunk sem.Nem tudom, hogy bejön-e a taktikánk, de eddigi tapasztalataim szerint működni fog. Éjszaka esni fog és talán péntek reggel is, emiatt úgy gondolom, néhányan direkt mentek lassabban, hogy majd tisztább úton vezethessenek.”
 
“Úgy érzem, ezúttal nagyon nehéz lenne nyerni, mert nagyon erős a mezőny, sok helyi indul, akik jól ismerik a szakaszokat. Szeretnénk a győzelemért harcolni, de nem érzem, hogy ez most lehetséges lesz. A tempónknak ugyanakkor jónak kell lennie, mert spórolva sokat veszthetünk. Próbáljuk elérni célunkat és idő közben esetleg korrigálunk.”
 
Alexey Lukyanuk 27 ponttal vezeti az ERC pontversenyét Oliver Solberg és 30 ponttal Grégoire Munster előtt. a versenyen összesen 40 pont szerezhető. Oliver Solberg 7., míg Grégoire Munster 16. lett a kvalifikáción, melyet Miko Marczyk nyert.
 
Pénteken Andreas Mikkelsen rajtol elsőként, Oliver Solberg az 5., Grégoire Munster a 16., míg Alexey Lukyanuk a 27. rajtoló lesz.
 
A magyar indulók közül ifj. Érdi Tibor a 30., Vogel Adrien pedig a 37. helyen rajtolhat.
Fotó: FIA ERC

Érdemes elolvasni

Türelmesnek kell lennünk

Hund Gábor

Ismét elhalasztották az Azori-szigetek Rallyt

Hund Gábor

Lukyanuk marad az ERC-ben és a Citroennél

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.