ERC

Lukyanuk: Tavaly sok olyat mondtam, amit idén már nem mondanék

Többek között a tavalyi Rally Hungary sajtótájékoztatóján elhangzott kritikus megjegyzéseiről és az idei büdzséjéről is beszélt Alexey Lukyanuk a Rally Cafénak adott interjúja során.

Alexey Lukyanuk a verseny utáni sajtótájékoztatón csalódottsága miatt kifogásolta a verseny pályáit, melyek az időjárás miatt alaposan leromlottak, valamint a magyar versenyzők gyorsaságával sem volt elégedett.
Egy év távlatából már másképp gondolja a 2018-as Európa-bajnok, akinek a legutóbbi, portugál Rally Fafe Montelongot követően új szponzorok után kell néznie, hogy megoldja versenyzésének anyagi problémáit.
 
“Nem voltam túl boldog a tavalyi Rally Hungary után az eredményemmel, és sok olyat mondtam a verseny utáni sajtótájékoztatón, melyet ma már nem mondanék – mondta Alexey Lukyanuk a Rally Cafénak. – A magyar versenyzők igenis gyorsak, nem akartam senkire rosszat mondani.
Ugyanakkor bízom benne, hogy a szervezők kellőképpen felülvizsgálták a pályákat az elmúlt évben és, hogy nem lesznek olyan körülmények idén, mint tavaly. Az anyagiakat sosem könnyű előteremteni, de bízom benne, hogy idén is tudok indulni a magyar versenyen. Ezen dolgozunk jelenleg is.”
 
Alexey Lukyanuk jelenleg 42 pont előnnyel vezeti az ERC pontversenyét Oliver Solberg és 52 ponttal Grégoire Munster előtt.
 
A Rally Hungaryt idén november 6–8-a között rendezik.
Készítette: Hund Gábor
Fotó: ERC

Érdemes elolvasni

Sztárok csatája Nyíregyházán – ERC Rally Hungary nevezési lista

Hund Gábor

A Citroen gyári versenyzője is indul a Rally Hungary-n

Hund Gábor

A kétszeres francia bajnok is indul a Rally Hungary-n

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató