ERC

Lukyanuké a szombat délelőtt, Vincze második

Vincze Ferenc bár szakaszgyőzelemmel kezdett szombaton a Rally Hungary-n, de a folytatásban Alexey Lukyanuk vette át az irányítást és a déli szervizbe az első helyről érkezhetett az idei magyar bajnokot és Chris Ingramot megelőzve.

 
Azt követően, hogy tegnap azonos idővel zártak az élen Vincze Ferenc és Alexey Lukyanuk, a Rallye1 idei bajnoka az első szombati szakaszon 8 tizeddel gyorsabb volt és megnyerte a szakaszt.
Vincze azonban túl gyorsnak érezte a tempót, ezért a második szakaszon kissé óvatosabban vezetett, majd a harmadik szakaszon defektet is összeszedett.
 
A magyar bajnok problémái után Alexey Lukyanuk nyerte a szombati második és harmadik szakaszt, így 20.7 másodperc előnnyel mehetett a déli szervizbe.
 
A harmadik helyen Chris Ingram következik, aki biztonságos távolságból követi Vinczét, míg a cseh Filip Marest 1.2 másodperccel előzi meg.
 
Az ötödik helyen az ír Callum Devine áll, aki 9 tizeddel előzi Turán Frigyest, 6.2-vel pedig az első szakaszon defektet szerző Herczig Norbertet és 12.5-tel Hadik Andrást.
 
Lukasz Habaj miután tegnap nem tudott menni a kvalifikáción, így alaposan megnehezítette a dolgát, hiszen a mezőnyben csak később tud rajtolni és sok időt veszít, a verseny négy szakasza után a kilencedik helyen áll 2 percnél is nagyobb hátránnyal és 10 másodperccel megelőzve a szintén defektet szerző Bútor Róbertet.
 
Szombat délelőtt nagyon sokan szereztek defektet, de náluk is rosszabbul jártak, akik már el sem jutottak a déli szervizig, ilyen versenyzők: Puskádi János, Bodolai László, Joachim Wagemans (egyaránt az SS2-n kiesve), Niki Mayr-Melnhof (SS3), ifj. Érdi Tibor, Csomós Miklós, Orhan Avcioglu (SS4).
 
Délután újra teljesíti a mezőny a mai három szakaszt.
 
A Rallye1 délelőtti versenyéről hamarosan beszámolunk!
 
Állás 4 szakasz után
1 Alexey Lukyanuk, Alexey Arnautov (orosz) Citroën C3 R5 33:35.0
2 Vincze Ferenc, Igor Bacigal Skoda Fabia R5 20.7
3 Chris Ingram, Ross Whittock (brit) Škoda Fabia R5 Evo 41.5
4 Filip Mareš, Jan Hloušek (cseh) Škoda Fabia R5 Evo 42.7
5 Callum Devine, Brian Hoy (ír) Hyundai i20 R5 57.7
6 Turán Frigyes, Bagaméri László Škoda Fabia R5 58.6
7 Herczig Norbert, Ferencz Ramón VW Polo GTI R5 1:03.9
8 Hadik András, Deák Attila Ford Fiesta R5 MkII 1:10.2
9 Łukasz Habaj, Dymurski Daniel (lengyel) Škoda Fabia R5 2:04.2
10 Bútor Róbert, Tagai Róbert Škoda Fabia R5 2:14.2

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 49. rész – Vogel Adrienn

Hund Gábor

Az Európa-bajnok Chris Ingram újra magyarok ellen versenyez ezen a hétvégén!

Hund Gábor

Herczig Rómában kezd

mihalyi.csaba