Magával ragadta a lendület Jánosát

Szerencsére Jánosa Ákos és Szőke Tomi jól vannak, a Peugeot 208 R2-re viszont ráncfelvarrás vár. Sajnos minden tekintetben egy nullás versenyt tudhatnak a srácok maguk mögött.

Örülök, hogy jól ti jól vagytok, de mi történt veletek Mályinkán?
– Megmagyarázhatnám, hogy min úszott el a miskolci versenyünk, de igazából annyi, hogy kezdett már felszáradni Mályinka, és egy vizesebb szakaszon túl gyorsan mentem. Egyértelműen én hibáztam, mert előtte is volt pár felúszásom, de mindegyik olyan jól kiadta magát, gondoltam ez is, de mégsem. Próbálom a jó oldalát nézni, hogy mi épségben kiszálltunk a kocsiból, semmi bajunk, de azért természetesen bántanak a történtek.

Látványos törés…vagy jelentős is az Peugeoton keletkezett anyagi kár?
– Szépen fogalmazva, nem elhanyagolható. A motornak nem lett baja, a kasztninak annál inkább. Hogy teljes bódé csere, vagy eleméként lesz megoldva az újjáépítés, azon agyalunk, mert lehetséges, hogy nem készül el Székesfehérvárra. Gyorsan kellene dönteni, ami nem egyszerű. Ez most az a kategória, ami nem esik jól, de muszáj megoldani. A rali sajnos ilyen, egyszer fent, egyszer lent. Mi most több szempontból is hátrébb soroltuk ezzel magunkat. Egy hónap van a következő versenyig, nem tudom hogy alakul, jelenleg túl sok a kérdőjel.

Ezzel akár el is úszhat számotokra a bajnokság?
– A jelenlegi felállás szerint én azt gondolom igen, mert ez egy nullás verseny volt minden téren, de sokan biztatnak, hogy ne adjam még fel. Ez most hirtelen egy sok összetevős feladat lett, remélhetőleg meg tudom minél hamarabb oldani. Akárhonnan nézem, arra jutottam, hogy nem kellett volna így tolnom, ugyanis egy percre volt a Jana mögöttem. Indokolatlan volt a sietség, csak elkapott a gépszíj, hogy milyen frankón kiadta addig. Pont erre gondoltam, amikor azt nyilatkoztam, mentálisan végig ott lenni, az kihívás, és valóban. Egy rossz döntés… és mindennek vége.

Elvette ez a kaland valamennyire a folytatástól a kedvedet?
– Igen, mert olyan döntéseket kell ismét meghozni, amin konkrétan az egész bajnokság múlik. Lelkileg és anyagilag is nagy a teher, erre még nulla ponttal megyek haza. Na ez a nem mindegy. Kaptam egy újabb feladatot az élettől, meg kell oldani. Remélhetőleg ott lehetek Székesfehérváron.

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali