ERC ORB ORC Rally Rally 2 Rally 3

Magyar rally versenynaptár 2020

Íme a 2020-as Rallye1, Rallye2, Historic Rally Bajnokság naptára. Egyesül a Székesfehérvár Rally és Veszprém Rally, 20 év után visszatér a Zalaegerszeg Rally, először rendeznek Vértes Rallyt.

 
A magyar rally szezon Egerben kezdődik március 27-29 között, ahol a Rallye1, a Rallye2, a Historic Rally Bajnokság, és a Rallye3 szezonnyitóját is rendezik.
 
Három héttel később már Miskolcon, majd egy hónappal később már az Ózd-Salgó Rallyn mérik össze tudásukat a Rallye1, a Rallye2 és a Historic mezőnyök. Az Ózd-Salgó Rally egyben Rallye3-as futam is lesz.
 
Június 19-21 között rendezik a Mecsek Rallyet, ahol a Rallye1, a Rallye2 mezőnyei mellett a Historic ERC és Mitropa Kupa versenyzői is rajthoz állnak.
 
Július 11-12-én Székesfehérváron és Veszprémben randevúzik a Rallye1 és a Rallye2 mezőnye. Ez a futam egyben az első murvás verseny is lesz 2020-ban.
 
Három héttel később rendezik a szintén murvás Zalaegerszeg Rallyt, ahol szintén a Rallye1 és Rallye2 mezőnye áll rajthoz. Zalaegerszegre 20 év után tér vissza a magyar rally mezőny.
 
Október 10-11-én egy új verseny, a Vértes Rally kerül megrendezésre a Rallye1 és Rallye2, valamint a Historic mezőnyök részvételével.
 
A magyar rally szezon pedig ismét Nyíregyházán zárul, ahol a Rally Hungaryn a Rallye1, és a Historic mezőnyök mellett az ERC versenyzői állnak rajthoz.
 
A naptárat még az MNASZ részéről is el kell fogadni.
 

Érdemes elolvasni

Miskolc Rally 2020 – Rajtszámos nevezési listák

Hund Gábor

Pech jr hatalmas csatában verte meg ismét Kopeckyt

Hund Gábor

Amikor Budavári Zoltán nem tudta fogni – Best of onboard

Hund Gábor