Historic Rally WRC

Magyar sikerek a Rally Legenden

Hétvégén rendezték San Marinoban az idei Rally Legendet, melyen a magyar indulóknak is kijutott a sikerekből.

 
A Rally Legend Myth mezőnyében 10 magyar páros is rajthoz állt és hét célba is tudott érni.
A legjobb eredményt Stefán Péter és Begala Tamás érte el, aki a BMW-vel az abszolút 15. helyen ért célba, míg az M4 kategóriában a 2. helyet szerezte meg.
Az M2 kategóriában négyből két magyar egység ért célba, Vizelli Károly és Nagy Péter a második, míg Fábián Donát és Bencsik István a harmadik helyen ért célba Ladával.
Az abszolút győzelmet Ken Block és Alessandro Gelsomino Ford Escort Cosworh-al szerezte meg.
 
A rendezvény historic mezőnyében két magyar páros olt érdekelt, közülük Merencsics Árpád és Laboncz László az abszolút hetedik, és a H2 kategória első, Hodosi Gábor és Szoták Zoltán abszolút 10. és a H2 kategória második helyén ért célba Ladával.
Az abszolút győzelmet a san marinói Giuliano Calzolari és Lorenzo Erolani szerezte meg Porschéval.

A Rally Legend legerősebb mezőnyében, a WRC-ben ugyancsak kettő magyar egység indult, közülük Schubert István és Szalai Dániel az abszolút 14. és az A8 kategória második, Szikszai Béla és Holló Barnabás az abszolút 16. és KitCar1 kategória negyedik helyét szerezte meg Mitsubishivel és Citroen C2 R2-vel.
Az abszolút győzelmet Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul szerezte meg az új generációs Hyundai WRC-vel, míg a második Andreas Mikkelsen és Anders Jaeger lett 2016-os Hyundai WRC-vel.
 
Fotó: Laboncz László

Érdemes elolvasni

Makinen optimista

Hund Gábor

Nézd élőben a Casentino Rallyt!

Hund Gábor

Sofőrt keres a Hyundai Motorosport

mihalyi.csaba