Magyar sikerek a Szlovákiában

Hétvégén a Szlovákia Ringen rendezték a WTCR szezon legutóbbi versenyeit, a hétvége pedig nagyon szép magyar eredményeket tartogatott. Michelisz Norbert pole poziciót és győzelmet, Nagy Norbert első rajthelyet és dobogós eredményt, míg Szabó Zsolt Dániel pontszerző helyet tudott elérni.

A szlovák WTCR hétvége már az első időmérőn tartogatott magyar sikert, hiszen bár Gabriele Tarquini volt a leggyorsabb, csapattársa, Michelisz Norbert a második eredményt érte el.

Az első verseny azonban mégis rosszul alakult, hiszen az időmérő után többeket a mezőny végére soroltak szabálytalanság miatt, így Micheliszt is, aki végül az utolsó előtti körben ki is állt. A versenyt végül Pepe Oriola nyerte, míg a poleból induló Gabriele Tarquini harmadik lett.
Nagy Norbert éppen elmaradva a pontszerzéstől a 11. lett, míg Szabó Zsolt Dániel ugyancsak kiállt.

A második időmérőn Michelisz Norbert már legyőzhetetlen volt, míg Nagy Norbert a 10. helyet szerezte meg, így Nagy a hétvége második, míg Michelisz a harmadik versenyen indult az élről.

A második versenyt is ezúttal szombaton rendezték, ahol Nagy Norbi bár nem tudta megtartani a rajt után az első helyet Gabriele Tarquinival szemben, de a másodikat igen Yvan Müller előtt. Nagy ezzel első dobogós eredményét szerezte.
Michelisz a 10. helyről a hetedik helyig tudott előrelépni, míg Szabó Zsolt Dániel a 21. helyről indulva 16. lett.

A vasárnapra maradt egyetlen versenyen Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet szerzett, így első sikerét érve el a WTCR-ben.
Nagy Norbert ezúttal a 10. helyről nem tudott célba érni, míg Szabó a 21. helyről egészen a 10., pontszerző helyig lépett előre.
A versenyen történt egy tömeges kicsúszás is, melynek az áldozata lett Nagy, de Yvan Müller és Gabriele Tarquini is.

A szlovák hétvége után Gabriele Tarquini átvette a pontversenyben a vezető helyet Yvan Müllertől 3 pont előnnyel, míg Michelisz Norbert a harmadik helyre lépett 26 pontos hátránnyal.
Nagy Dániel 36 ponttal a 16., Nagy Norbert 18 ponttal a 21., Szabó Zsolt Dániel 3 szerzett ponttal a 28. helyen áll.

A csapatok között is átvette Tarquini és Michelisz csapata, a BRC Racing a vezetést, előnye 10 pont az Yvan Müller éa Thed Björk alkotta Yvan Müller Racing előtt.

 

Fotó: michelisz.hu

Közelgő események

 • csü
  25
  ápr
  2019

  WRC: Argentin Rali

 • pén
  26
  ápr
  2019
  vas
  28
  ápr
  2019

  Rallye1: Miskolc Rali 2019

 • vas
  28
  ápr
  2019

  WRX/S1600 RX: Spanyolország