Gokart

Magyar sikerekkel kezdődött a WSK szezon

Négy fiatal versenyző képviselte hazánkat a gokart versenyzés Mekkájának tartott WSK sorozat évadnyitó Champions Cup futamán az olaszországi Adriában.

A Covid helyzet miatt a szokásos január végi időpont helyett február második felében indult a WSK szezon. Ezt az olasz privát bajnokságot tartják a gokartversenyzés csúcsának, ahol a jelenlegi Forma–1-es mezőny túlnyomó része is nevelkedett. Az idei szezonnyitó minden korábbi rekordot megdöntött, és ezúttal is szép magyar sikereket hozott. 

Nem csak a motor, de a mezőny is nagyon kemény, ahogy Hideg Ádám első spolierén is látszik.

A Révész Truck Racing Team idén debütált a gokart sportban két magyar tehetséggel, Hideg Ádámmal és Molnár Martinnal. Mindkét srác idén váltott Miniről Junior kategóriára, ráadásul a WSK-ban a brutálisan erős OKJ motorokat használják, amihez brutálisan erős izomzat is szükséges. Mindkét versenyző számára ez volt az első OKJ-futam és derekasan megállták a helyüket. 

A 101 fős mezőnyben Hideg Ádám az előfutamokról a 41. helyen jutott elődöntőbe, ahol hat helyet javítva sikerült beverekedni magát a döntőbe. Itt tovább szárnyalt és 11 pozíciót javítva az igen előkelő 18. helyen végzett. 

Molnár Martin, OKJ

Molnár Martin kisebb sérüléssel küzdött, az ülése ütötte meg az oldalát, de ennek ellenére remekelt. A 60. helyen jutott elődöntőbe, ahol a 27. helyen végzett, így a döntőben jutás elsőre nem sikerült neki. 

A Mini kategóriában Gáspár Benett az 51. helyen jutott elődöntőbe, ahol a 25. helyet szerezte meg. 

A legnagyobb kategóriában, a KZ2-ben Kovács Zénó, az előfutamok során a 41. helyet szerezte meg, így bejutott az elődöntőbe, ahol azonban sajnos nem tudta megmutatatni tudását és kiesett. 

Minden magyar résztvevőnek gratulálunk, az igen komoly mezőnyben elért eredményéhez. 

Időnként fogy a felni is

Bár a versenyek vasárnap véget értek, a WSK mezőny nem költözött, hiszen ezen a héten rendezik a négyfordulós WSK Super Master Series első futamát, szintén Adrián, amelynek az edzései már szerdán kezdődnek. 

Érdemes elolvasni

Hideg Ádám: Korcsolyapálya Genkben

mihalyi.csaba

Molnár Martin: Agresszív gumikezelés

mihalyi.csaba

Molnár Martin: Megvannak az idei első WSK pontok!

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.