Magyarhertelendi ezüst, nyíregyházi arany?

Maricsek Miklós és Bán Viktor a magyarhertelendi Rallye Sprint futamon hangolt a bajnokság utolsó versenyére, a Nyíregyháza Rallye-ra.

A Rally Café Racing párosa szoros csatát vívott a kétszeres N csoportos Európa Bajnok Ifj. Érdi Tiborral, aki szintén a zempléni futamra készült a Skoda Fabia R5-tel. A mitsubishis duó a negyedik szakaszig vezette a Licenszes kategóriát, de a verseny második felében az ellenfelük fordított, így az ORC címvédői a második helyen zárták a vasárnapi futamot.

„Érdekes érzések keringenek bennem. A második szakaszon adtunk Tibinek 1.1 másodpercet és vezettük a versenyt hat tizeddel. Kicsit mérges vagyok, mert valami okból kifolyólag a negyedik gyorsaságin, amikor Magyarhertelendről mentünk az orfűi kempinghez, úgy éreztem, hogy tök jól lejöttünk és mégis hármat rontottunk az előző körhöz képest. Arra gondoltam, hogy nem éreztem a keményebb és a puhább keverékű abroncs között a különbséget, mert talán az utóbbi egy picit lassabb volt. Aztán az ötödik gyorsaságin megint megvertük Tibikét, de csak öt tizeddel, így 3.1 másodperc volt közöttünk a differencia. Nyugodt maradtam, és úgy voltam vele, hogy visszafele ismét megpróbáljuk. Már sötétben rajtoltunk és az első bal kanyarban beleemeltem a gázba és ott el is dőlt, hogy ez most nem fog menni. Úgyhogy még hárommal rosszabbat jöttünk az előző időnkhöz képest, Tibi meg tizedre ugyanannyit ment, mint a negyedik szakaszon, így 8.8 másodperccel kikaptunk tőle. Nem értem, talán egy picit elfáradtam az utolsó gyorsra, erre viszont majd oda kell figyelnem Zemplénben, mert az hatszor ilyen hosszú futam lesz. Persze, nem egy R5-ös autó ellen kell versenyeznünk, amit ráadásul egy nagyon nagyon ügyes pilóta vezet, de most valahogy benne volt a levegőben, hogy talán mégis sikerül elkapnunk, viszont ezt most én rontottam el. Ettől függetlenül, egy jó társasággal, szép helyen töltöttük el a hétvégét, szuperül éreztük magunkat, a verseny is remek volt és mi is jól teljesítettünk Viktorral és a csapattal.”

Az ERC kandidáló zempléni verseny komoly kihívást tartogat minden résztvevő számára, de Maricsek Miki nagyon várja már a nyíregyházi futamot.

„Egy igazán férfias verseny lesz, mind a pályák, mind az össztáv tekintetében. Nem hagynánk ki semmi pénzért, pedig nem is tudom, hogy milyen csodának kellene történnie ahhoz, hogy év végén felférjünk a dobogóra, de alig várom, hogy végre elrajtoljunk! Aki itt célba ér, az alapból jó helyen végez majd, hisz ezeken a gyorsaságikon nagyon régen mentünk már, én legutóbb 16 éve versenyeztem itt, még az N3-as Citroen Xsara-val. Tehát ezt a versenyt alapvetően végig kell csinálni, arról nem is beszélve, hogy az időjárás is komoly feladatok elé állíthat még minket. Egy kicsit elébe is mennék az évösszegzésnek, mert az idei szezonunk nem sikerült valami fényesen, hiszen az ORC abszolútban és a kategóriában is az ötödik helyen állunk és címvédőként nyílván többet vártunk magunktól. De ilyen a sport, tudjuk, hogy mit rontottunk el és bízom benne, hogy a Nyíregyháza Rallye a mi szempontunkból egy nemes befejezése lesz ennek az esztendőnek. Nagyon remélem, hogy sikerül még idén futamot nyernünk, mert az autó jó, a csapat kiváló és én is elég jó passzban vagyok így, az év végére, úgyhogy nagyon szeretném úgy befejezni a 2018-as szezont, hogy behúztuk a zempléni versenyt!”

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali