MAGYARORSZÁG A NYÍREGYHÁZA RALIVAL TÉR VISSZA AZ EB-RE

2003 után 16 évvel ismét rali EB futam lesz Magyarországon! A kandidáló verseny éppen ezekben a percekben zajlik, de az ERC előzetes naptárában már szerepel a Nyíregyháza Rali, mely november 1-3. között a bajnokság záró rendezvénye lesz.

A FIA Rali Bizottsága november 7-én jóváhagyta Genfben az ERC előzetes, 2019-es naptárát, melyben négy aszfaltos és 4 murvás verseny kapott helyet. A naptártervezetet december 5-én a Motorsport Világtanácsnak kell jóváhagyni.

A Nyíregyháza Rali is szerepel a naptárban

Az ERC 2019-es szezonjának az új Nyíregyháza Rali adhat igazi izgalmat. Az aszfaltos verseny a magyar kormány és a helyi hatóságok támogatásával kerülhet be az EB naptárába.

„Az Eurosport Events és az ERC promotere örömmel látja az ideiglenes 2019-es ERC naptárat, melyben Magyarország is szerepel és remélhetőleg hosszú távra a bajnokság része lesz. A Nyíregyháza Rali naptárba kerülése több hónapos tárgyalás eredménye, és már most látszik, hogy a szervezők mindent megtesznek az esemény sikerességéért. Örömteli, hogy a versenyt a magyar kormány, a helyi hatóságok és Nyíregyháza polgármestere is támogatja.” – mondta Jean-Baptiste Ley, az ERC koordinátora.

A magyar versenyzők évek óta állandó tagjai az ERC mezőnyének, Érdi Tibor idén másodszor lett az ERC2 bajnoka, mellette Botka Dávid korábban az Production Cup bajnoka volt, és évek óta versenyez az ERC-ben. Herczig Norbert pedig idén csatlakozott a sorozathoz és az abszolút hatodik helyet szerezte meg. Klausz Kristóf 2014 óta a Junior ERC résztvevője. Korábban Bessenyey Zoltán Honda Civic-kel lett 2-szeres Európa-bajnok a 2WD-ben.

A 2019-es ERC szezon március közepén a murvás Azori-szigeteken kezdődik, majd május elején a Kanári-szigetek aszfaltos útjain folytatódik.

A lett murvás Liepaja Rali a harmadik futamként lesz megrendezve május végén, majd egy hónappal később az ugyancsak murvás Lengyel Rali, július közepén pedig az aszfaltos Róma Rali következik.

A Barum Rali augusztus közepén kerül megrendezésre, majd másfél hónap szünet után Ciprusra látogat a mezőny.

A Nyíregyháza Ralit november 1-3 között, az ERC záró versenyeként rendezik meg.

Forrás és a teljes hír: fiaerc.com

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali