WRC

Makinen bocsánatot kért

Tommi Makinen, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője bocsánatot kért Sébastien Ogier-tól, miután a hatszoros világbajnok a Yaris WRC motorjának hibája miatt kiállni kényszerült a Török Rallyn.

 
Sébastien Ogier a Török Rallyn harmadik helyén állt a verseny utolsó előtti szakaszán, amikor a Toyota Yaris WRC motorjából lángok csaptak fel. A francia versenyző kiállni kényszerült, így idén először nem szerzett pontot és 9 pontos előnyből 18 pontos hátrányba került csapattársával, Elfyn Evans-szel szemben.
 
“Sajnálom Sebet a motorhiba miatt, a hiba megakadályozta abban, hogy növelje előnyét a bajnokság élén. – mondta Tommi Makinen. Azonban még a második helyen áll és van esélye még a bajnoki címre. Bocsánatot kérek Sebtől. Nem az ő hétvégéje volt ez. “
 
Ogier szombaton elektromos hibával küzdött, ami miatt néha csak egy sebességi fokozatot tudott használni és autója is elsőkerék meghajtásúvá vált. Vasárnap az első szakaszon defekt hátráltatta, majd ugyanezen szakaszon jött a motorhiba.
 
A Toyota azonban így is győzelemmel zárta a versenyt Elfyn Evans révén.
 
“Evans a hétvége mestere volt. Sikerült a nehéz szakaszokon is defekt nélkül teljesítenie a versenyt. Nagyon nehéz verseny volt a gumiknak, az autónak és a versenyzőknek is. “

Érdemes elolvasni

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Arai visszatér a WRC mezőnyébe

Hund Gábor

Új központot talált a Svéd Rally

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.