WRC

Mäkinen: Csalódottak vagyunk

Tommi Mäkinen, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője csalódottságának adott hangot egy interjúban, azzal kapcsolatban, hogy mégsem csak egy kis részét kellene a 2021-es Yaris WRC-nek módosítani, hogy megfeleljen a 2022-es hibrid szabályoknak.

“A kezdetben bejelentett szabályok szerint kevés változás lett volna csak a 2021-es és 2022-es autók között – mondta Mäkinen. Ezért reméltük, hogy a jövő évi WRC-t tovább fejlesztve meg tudjuk csinálni a 2022-es autót is. Most ismét a szabályokról folyik a tárgyalás, és elszomorítanak a friss hírek.”
 
A legfrissebb információk alapján a Toyota csak jövőre vethetné be az új Yarist, 2022-re pedig egy teljesen új WRC-t kellene készíteni.
 
“A 2022-es szabályok először csak kevés változást mutattak 2021-hez képest, persze a hibrid rendszert leszámítva. Ez alapján az autó kis részét kellett volna módosítani. Most azonban ismét folyik a tárgyalás és fogalmunk sincs, hogy használható lesz-e a jövő évi autó.
Annyi biztos, hogy egy új WRC-t készítéséhez nagyon rövid az idő. A jövő évi autóban sok mostani alkatrészt tudtunk használni, mégis sokáig készült az új autó. Teljesen új WRC-t pedig még több idő megépíteni.”

Érdemes elolvasni

Szardínián is lesz magyar induló – Nevezési lista

Hund Gábor

Új gyártó jöhet a WRC-be

Hund Gábor

Ők indulhatnak a Szafari Rallyn a Hyundaijal

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.