WRC

Makinen javaslatot tett utódjára

Tommi Makinen leköszön januártól a Toyota Gazoo Racing csapatvezetői posztjáról és a Toyota motorsport-tanácsadója lesz. A négyszeres világbajnok javaslatot tett utódjára.

 
“A megállapodás szerint a Tommi Makinen Racing továbbra is együtt fog működni a Toyota Motor Corporationnal, a WRC tevékenységet pedig teljes egészében a Toyota Gazoo Racing Europe veszi át. – mondta Tommi Makinen. Tehát a csapatot teljesen a Toyota fogja irányítani.”
 
Makinen elmondta azt is, mi lesz a jövőben a munkája.
 
“A Toyota motorsport tanácsadójaként a jövőbeni tervekért és általánosságban a Toyota autósport programjáért fogok dolgozni. Kevesebbet kell majd utaznom, inkább Japánba fogok többet menni.”
 
Tommi Makinen Kaj Lindströmöt javasolta a WRC csapat élére. Lindström korábban navigátora volt Makinennek, majd később Juho Hanninennel is versenyzett a Toyotánál, most pedig már évek óta a Toyota Gazoo Racing sportigazgatója.
 
“Kaj nagyon jól ismeri a csapatot. Egy csapatvezetői tisztségnél fontos, hogy ismerje a csapatot és ne akkor kelljen megtanulnia a feladatát, vagy megismernie a csapatot.”
 

Érdemes elolvasni

Tanak az Ypres Rally legendájával készül

Hund Gábor

A Hyundai egy sztárral indulna Monzában

Hund Gábor

Östberg is rajthoz áll hétvégén Belgiumban

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató