WRC

Makinen: Neuville-t nehéz lesz legyőzni

Tommi Makinen szerint Thierry Neuville a Monte legnagyobb esélyese, mivel két riválisa, Sébastien Ogier és Ott Tanak még nem ismerik eléggé autóikat.

 
“Thierry Neuville legyőzése nagyon nem lesz egyszerű senkinek sem a Montén. Ő az egyetlen, aki tökéletesen ismeri autóját, Sébastien Ogier és Ott Tanak pedig először fogja vezetni a Toyotát illetve a Hyundait.” – mondta Tommi Makinen, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője.
 
A Toyotánál Ogier mellett Elfyn Evans és Kalle Rovanpera is most fog debütálni új autójával, amit a várható nehéz körülmények sem fognak megkönnyíteni.
 
“Természetesen mindenkinek még tanulnia kell új autóját. Egy időnek még el kell telnie, hogy mindenki teljesen megismerje járművét. Bízom benne ennek ellenére, hogy Sébastien Ogier ismét elől tud lenni, holott ő is tanulja autóját, amit pénteken eső vagy havazás is nehezíthet.” – mondta Tommi Makinen.
 
Kalle Rovanpera a múlt hétvégén megnyerte a Yaris WRC-vel a finn Lappföld Rallyt. Makinen szerint egy versenyen sokkal többet lehet tanulni, mint egy teszten.
 
“Valóban jó versenyt teljesített Kalle Finnországban. Nagyon élvezte a versenyt, és persze sokat tanult. Versenykörülmények mellett mindig könnyebb tanulni, mint egy teszten.” – mondta a négyszeres rally világbajnok csapatvezető.
 
Tommi Makinen kitért Ott Tanakra is, aki idén a Toyota helyett már a Hyundait erősíti.
 
“Azt gondolom, hogy Ott Tanakon lesz némi nyomás világbajnokként, hogy megvédje címét. Az ilyenkor még természetes, ha vannak benne kérdőjelek az új autó és csapat miatt. Idén is sokan próbálnak világbajnokok lenni, de csak egy versenyző lehet az.” – mondta Tommi Makinen.

Érdemes elolvasni

Tanak figyelmeztette az észt szervezőket

Hund Gábor

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor