WRC

Makinen szerint unalmassá vált volna a WRC Tanak miatt

A Toyota Gazoo Racing csapatvezetője, Tommi Makinen szerint a WRC unalmassá vált volna, ha Ott Tanak nem hagyja el a japán gyártót.

 
Ott Tanak tavaly év végi távozása a Toyotától a Hyundaihoz nagy meglepetést okozott, hiszen épp a japán gyártó versenyzőjeként tudta megtörni a 15 éven át tartó francia uralmat, valamint Sébastien Ogier 6 éven át tartó uralkodását.
 
“Amikor beszéltem Ott-tal, mondta, hogy szeretne más csapatot találni. – mondta Tommi Makinen. Mondtam neki, hogy megértem, mert én is mindig azon gondolkoztam versenyzőként, hogy hova lehetne tovább menni. Egy versenyzői karrier nem tart sokáig, és ha lehetőséged van máshová menni, ahol jobban érzed magad, akkor meg kell tenni. Tanakra mindig úgy néztem, mintha magamat néztem volna még, amikor én versenyeztem. Ha megnézzük a mostani csapatunkat, elég erős még úgy is, hogy elvesztettük azt a versenyzőt, aki világbajnok lett csapatunkkal. Most két versenyzőnk van Tanak előtt, így elég érdekes a helyzet. Azt hiszem, ha Ott maradt volna velünk, unalmassá vált volna a WRC.”
 
Makinen szerint egy új csapatba igazolás és egy új autó megismerése hosszútávú folyamat és nem azonnal szól a sikerről.
 
“Egy új autó megismerése kihívást jelent és idén sok versenyző találta magát szembe ilyen kihívással. Ha egy új autóval, csapattal folytatod, akkor azt előbb meg kell tanulni.”
 
Idén a Toyotával Elfyn Evans kettő, míg Sébastien Ogier egy versenyt, míg a Hyundaijal Thierry Neuville és Ott Tanak is egy versenyt tudott megnyerni ötből.

Érdemes elolvasni

Lappi évek óta nem volt ennyire felszabadult

Hund Gábor

Greensmith már az első szakaszon elvesztette a jó eredmény esélyét

Hund Gábor

Evans: Borzalom volt!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató