WRC WRX

Marcus Grönholm: Néha nem jó, hogy Niclast is Grönholmnak hívják

A kétszeres rally világbajnok meglepő nyilatkozatot tett fiáról, Niclasról, aki ezen a héten debütál WRC mezőnyben.

 
“Néha nem jó, hogy Niclast is Grönholmnak hívják. – mondta Marcus Grönholm. Finnországban most arról beszélnek, hogy Niclas ott hagyja a rallycrosst és elkezd rallyzni. Azonban nem erről van szó. Az utolsó WRX futam törlése után Niclast megkereste egy olasz csapat, hogy induljon velük Monzában. Aztán közösen megbeszéltük, hogy miért is ne? Ez csak a vezetési technika csiszolására lesz jó, szerintem a tempója lassú lesz majd.”
 
A 24 éves Niclas Grönholm egyetlen versenyen indult eddig karrierje során, a finn Lappföld Rallyn, valamint a Monza Rally Shown állt rajthoz tavaly..
 
“Az aszfaltos vezetés teljesen más lesz, mint amit a Lappföld Rallyn tapasztalt. Különösen a Monza Rally második napja aggaszt, amikor igazi rally szakaszok lesznek a programban. Láttad az itinerét? Nagyon nem jók! Niclas és navigátora, Antti Linnaketo tartottak néhány itiner írási gyakorlatot, de Niclas nem ehhez van szokva. Ő a pályák teljes ismeretét, minden kanyar ismeretét szokta meg. Néha szeret rallyn indulni, de igazából ő a rallycross mellett van, az a jövője.”

Érdemes elolvasni

A Toyota már ekkor tesztelné 2022-es autóját

Hund Gábor

László Zoltán jelenti a Monte pályabejárásáról

Hund Gábor

Millener: Készen állunk a Monte kihívásaira!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató