ORB Rally

Maricsek Citroënnel

Nem lett hűtlen Maricsek Miklós a még el sem kezdődött Peugeot Kupához, mindössze egy céges rendezvényen kérték fel egy Citroën C2 R2 Max vezetésére. – Nem kellett sokáig győzködni.

„A kiskunlacházi FRT-n tartott családi rendezvényt a Tiszák Kft, ahol többek között Bacsa Tomival vezethettünk egy Citroën C2 R2 Maxot, miközben a vendégeket vittük a pályán – mondta Maricsek.

Két edzés és háromszor két versenykört teljesítettünk, összesen 32 gyorsasági kilométert tettem meg, amit rettenetesen élveztem. (Bacsa) Tomival egy kisebb háziverseny is kialakult köztünk, végül a négy kilométeres pályán öt tizeddel Tomi volt a gyorsabb. A kategóriánkban ő lett a második, én pedig a harmadik.

Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, a Mitsubishi után egészen más egy ilyen kis, elsőkerék-hajtású autót vezetni, ami olyan, mint egy hátizsák, annyira rövid és tömör. Ez a teszt is megerősített abban, hogy jó választás volt az R2.

Sajnálom, hogy elmarad az Eger Rally, mert már nagyon versenyeztem volna, de most sokkal fontosabb dolgunk van a koronavírus megfékezésével kapcsolatban. Szeretnék felelősségteljes lenni és a privát teszteket is lemondtuk egészen addig, amíg az autósport újra zöld utat nem kap.“

Érdemes elolvasni

Amikor Zsírpapának eldobták a szíjat

mihalyi.csaba

Miért nem Moszkvicsból lett a VFTS?

mihalyi.csaba

Balogh Jani: Új irányt veszünk 2020-ban

Hund Gábor