ORB Rallye1

Maricsek dobogón zárt a Peugeot Kupában

A második helyet szerezte meg Maricsek Miklós és Paizs Róbert a Peugeot Kupában a Nyíregyháza Rallyn, amivel a bajnokságban a harmadik helyen végeztek.

A szezon egyik legnehezebb versenyén több szakaszt is nyertek, az első kör után pedig vezették a Peugeot Kupát. Maricsek azonban nem teljesen elégedett a teljesítményével.

„Jól kezdődött a verseny, az első gyorsasági után másodikok voltunk, de ezen óvatos voltam és a gumizással is a következő pályákra készültünk – mondta Maricsek. – Az első kör végén vezettük a Peugeot Kupát.

A második körben, a sötétben romlott a teljesítményünk, Robi is hibázott, én is hibáztam. Máskor nem okozott nehézséget a sötét, de a Nyíregyháza Rally volt a szezon egyik legnehezebb versenye, ezért még pontosabb itinert kellett volna írnunk és azt hiszem, hogy a lámpasort is le kellett volna cserélnünk egy olyanra, ami mellett nagyobb önbizalommal tudok versenyezni.“

A Peugeot Kupát az idén négy futam alapján értékelték. A Maricsek–Paizs kettős a szezonnyitó Salgó Rallyt megnyerte, Egerben emlékezetesen nagyot estek, a Vértes Rallyn a harmadik, Nyíregyházán pedig a második helyet szerezték meg. Első R2-es szezonjukban ez nem rossz eredmény.

„Ha csak az eredményt nézzük, akkor a bajnoki harmadik hely tényleg nem rossz. Ha a teljesítményünket tekintjük, akkor viszont abszolút elégedetlen vagyok. A bajnokság az egri eséssel úszott el, ott célba kellett volna érni, Nyíregyházán pedig sokkal jobban kellett volna mennünk.

Az látszott, hogy a Peugeot Kupa szezonzárójára jobban fel tudtam készülni, kipihent voltam, nem voltak zavaró körülmények, de a győzelemhez ennél többre van szükség.

Nagyon örülök, hogy idén belevágtunk az R2-be, hogy a Bakó Rally Teammel ilyen jól tudtunk együttműködni. Szeretnék továbbra is ebben a kategóriában maradni, és jövőre sokkal jobban szerepelni.“

Érdemes elolvasni

2021-es magyar versenynaptár tervezet és fontos információk

Hund Gábor

Bathó Zoltán miskolci rohanása – Best of onboard

Hund Gábor

Újabb nemzetközi sorozatba került be a Mecsek Rally

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató