Rally 3

Maricsek Miki: Alázat kell, nem babszem

Sikeres tesztverseny volt a Bakonya Rally Maricsek Miklós és Paizs Róbert számámára, akik először vitték táncba éles versenykörülmények között a Peugeot 208 R2-t. Az eredmény? Miki bának fülig ért a szája:

„Kicsit tartottam a versenytől, de aztán az első gyorsaságin rájöttem, hogy nem kell a babszem, mert ez valójában egy teszt a számunkra.

Először is a Mitsubishit 5200-as fordulaton kellett elválltani, a Peugeot 6000-től kezd húzni és 8500-ig kell forgatni. Nagyon sok belsőt néztem és azok alapján több dolgot is szerettem volna kipróbálni.

Maricsek Miklós–Paizs Róbert, Peugeot 208 R2, Bakonya Rally 2020

Például nagyon komfortosan el lehet vele fordulni a kanyarokat harmadikban, negyedikben. Tök jól fordul. Viszont a telemetria megmutatta, hogy ha ilyenkor egyet visszakapcsolok, sokkal jobb a kigyorsítás.

Nagyon jó volt, hogy több peugeot-s ellenfelünk is volt, akikhez tudtuk mérni magunkat. Az utolsó két gyorsaságira sikerült Ranga Petihez közeli időket autózni.

Eddig is tudtam, de most még jobban megerősödött bennem, hogy alázat kell ehhez a kis kocsihoz. Nagyon örülök, hogy kategóriát váltottunk, nagyon tetszik az autó. Egy hosszú munka elején járunk, de rettenetesen motivál, hogy ki tudjam hozni belőle a legtöbbet.

Úgy gondolom, hogy 100–200 kilométert kellene menni vele az első verseny előtt, erre valószínűleg nem lesz lehetőségünk.  Ha minden jól alakul, akkor a Salgó előtt lesz egy tesztünk, ahol szeretnék még pár dolgot kipróbálni, a többi pedig marad a szezonnyitóra.“

Maricsek Miklós–Paizs Róbert, Peugeot 208 R2, Bakonya Rally 2020

Érdemes elolvasni

Mi a terv? Zákányi János

Vörös Gergely

Mi a terv? Seben János

Hund Gábor

Mi a terv? Kaveczki Jenő

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató