ERC WRC

Matton: A rally jövője biztos kezekben ezzel a programmal

Yves Matton, az FIA rally igazgatója szerint az ERC-ben kidolgozott junior bajnoksággal biztos kezekbe kerül a rally jövője és jó fejlődési lehetőséget biztosít a fiatal versenyzőknek, hogy akár a WRC-ig is eljussanak.

 
A Pirelli, az M-Sport és az Eurosport közös megállapodása szerint jövőre az ERC3 junior bajnoka 2022-ben három ERC junior bajnoki futamon állhat rajthoz, ugyanakkor, ha Ford Fiesta Rally4-gyel lesz bajnok, akkor ez a versenyek számának megduplázását jelentené. Az ERC junior bajnok pedig teljes Junior WRC szezonban állhatna rajthoz. Az ERC3 Junior Bajnokságban Rally4-es és Rally5-ös, az ERC Junior Bajnokságban pedig Rally3-as autókkal lehet majd versenyezni.
 
Yves Matton szerint ez a struktúra a rally jövőjét biztosítja.
 
“Ez a program az első abban a rally sportpiramisban, melynek további részletei 2021 elején esedékesek. – mondta az FIA rally igazgatója. A program jó lehetőség, hogy az ERC-ből egy tehetséges versenyző a WRC-be lépjen, és nagyon örülök, hogy az M-Sport, a Pirelli és az Eurosport Events képviselőivel sikerrel tárgyaltunk. Sportágunk jövője szempontjából létfontosságú, hogy a versenyzők megfelelő tapasztalatot gyűjtsenek négy kerékmeghajtású autókkal nemzetközi szinten, és ez a projekt éppen ezt garantálja.”

Érdemes elolvasni

Szeptemberre tolódhat a Finn Rally

Hund Gábor

Ezek a helyek a WRC jövőbeni céljai

Hund Gábor

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.