WRC

Matton: Hihetetlen, amit az észt szervezők létrehoztak

Yves Matton, az FIA rally igazgatója elismerően beszélt az Észt Rallyról és szervezőiről az első észt WRC futam lebonyolítása után.

 
“Korai azt mondani az Észt Rallyról, hogy mindenképp bekerül normál helyzetben is a naptárba, de mindenképp nőtt ennek az esélye és felkerült a lehetséges versenyen listájára.” – mondta Yves Matton a Dirtfishnek. Sajnos kevés helyünk van a naptárban és nagyon sok a pályázó, ezért nem jelenthetjük ki, hogy legközelebb is WRC futam lehet az Észt Rally, de már az is komoly tény, hogy felkerült a jelöltek listájára.”
 
Matton szerint nagyon rövid idő alatt sikerült nagyon magas szintű versenyt létrehozni az észt szervezőknek.
 
“A visszajelzések alapján kijelenthetem, hogy egy csúcs szintű versenyt sikerült létrehozni nagyon rövid idő alatt. Amit elértek az egyszerűen hihetetlen! Nem felejthetjük el, hogy nemcsak egy WRC futamot kellett megszervezniük, de a koronavírus miatt nagyon komoly biztonsági intézkedéseket is kellett eszközölniük. Persze a nagyszerű rendezvényhez elengedhetetlen volt a kormányzati segítség is. Egyértelműen az év egyik legjobb versenye lett az észt. Mindenki jól érezte magát Észtországban, nagyszerűek, élvezetesek voltak a pályák.”
 
Az észt kormány a hírek szerint 2.5 millió euró (kb 893.6 millió forint) támogatást adott az Észt Rally szervezőinek.

Érdemes elolvasni

Millener: A monzai WRC futamra sok sztár érkezhetne

Hund Gábor

Bővíti finn központját a Toyota

Hund Gábor

Evans: Egy WRC futam nem lehet reptéri rendezvény

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!