ERC WRC

Matton pozitívan tekint 2021-re

Yves Matton, az FIA rallyigazgatója egy japán oldalnak adott interjújában reményét fejezte ki, hogy 2021-ben már a versenyek többségét meg lehet tartani és azokon komoly mezőnyök is várhatóak.

 
“Bár a helyzet elég nehéz volt, sokan dolgoztak azért, hogy tavaly megrendezésre kerüljenek az ERC és WRC futamok is. – mondta Yves Matton a japán Rally Plus oldalnak. A kontinentális bajnokságok mellett komolyan dolgoztunk a nemzetközi bajnokságok működéséért is. Az emberek elkötelezettsége pedig lehetővé tette, hogy a legtöbb bajnokság értékelhetővé váljon.”
 
Az FIA rallyigazgatója bevallotta, nem mindig látta pozitívan a dolgok menetét.
 
“Sokszor változott az elgondolásom a bajnokságokról, néha pozitívan, néha pedig negatívan láttam a dolgokat. Viszont amikor a Róma Rally és később az Észt Rally is rendben megrendezésre került, már tudtam, hogy normálisan befejezhető az év. A pályaversenyzésben előbb lehettek futamok, de ez normális, a rally nagyban más, mint a pályaversenyzés. Róma és Észtország esetében nagyon komoly munkát végeztek a szervezők és az országok kormányai is. Természetesen a helyzet komoly kihívás volt mindenkinek. A legnehezebb feladat a koronavírus sporton kívül tartása volt, hogy ne betegedjenek meg az emberek.”
 
Yves Matton 2021-et már sokkal pozitívabban látja.
 
“Nem tudom garantálni, de most nagyon bízok benne, hogy megtudjuk tartani a Montét. Vannak korlátozások és változtatni is kell sok mindent. Úgy gondolom, ha a Monte meg lesz tartva, akkor van esély a többi versenynek megtartására is. Ugyanakkor sajnálom, hogy a Svéd Rally le lett mondva. Valószínűleg a járvány kihat az idei évre is, mégis sokkal pozitívabban látom a jövőt most, mint ahogy láttam 2020 tavaszán. Tudom, hogy néhány hagyományos WRC futam idén nem lesz megrendezve, de ez nem azt jelenti, hogy a jövőben nem térhetnek vissza.”
 
A belga igazgató szerint komoly mezőnyök lehetnek a versenyeken 2021-ben.
 
“Sok versenyzőtől hallottam, hogy a lehető legtöbb rendezvényen ott szeretnének lenni. Meglátjuk mit hoz a jövő, de azt gondolom, minden versenyen, minden kategóriában szép számú mezőny lehet. Jó visszajelzéseket kaptunk a Pirelli WRC-be való visszatérésével kapcsolatban is. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél többen válasszák a sportunkat. Nagyon bizakodó vagyok és várom az új szezont.”

Érdemes elolvasni

Evans és Veiby hibája is videón

Hund Gábor

WRC 2021 – Arctic Rally Finland – Szerda & Csütörtök / Wednesday & Thursday – MGR Images

Hund Gábor

Adamo: Csak a győzelem az elfogadható!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató